Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350319    
Honlapkeszites

A hét közepére visszatér a kánikula, a hétvégén várható komolyabb enyhülés

Változékony, többször csapadékos idõ lesz a jövõ héten nagy hõingadozással: a hét közepére ismét visszatér a 38 fok körüli kánikula, a hétvégén azonban néhol már csak 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.


Hétfõn reggel, kora délelõtt a Nyugat-Dunántúl kivételével még több helyen, délután inkább már csak északkeleten lehet esõ, zápor, egy-egy zivatar, majd ott is megszûnik a kiterjedt csapadék. Ezt követõen már csak elvétve lehet futó zápor. Emellett többfelé megerõsödik, északkeleten és zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. Napközben egyre inkább napos idõ valószínû. A leghidegebb órákban 15-20 Celsius-fok lehet. A nappali maximumok általában 22-28 fok között alakulnak, de a tartósabban felhõs északkeleti határvidéken ennél kissé hûvösebb idõ sem kizárt.     

Kedden napos idõ várható, csapadék nélkül. A minimumhõmérséklet 12-18, a maximumhõmérséklet 27-32 fok között valószínû.     

Szerdán a napos idõ mellett kialakulhat néhol zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet 16-22, a legmagasabb hõmérséklet 32-37 fok között várható, délkeleten lesz melegebb.     

Csütörtökön kezdetben napos lesz az idõ, majd késõ délutántól északnyugat felõl erõsen megnövekszik a felhõzet. Elszórtan várható zápor, zivatar. Egyre nagyobb területen többfelé megerõsödik, zivatarban viharossá fokozódik a szél. A minimumhõmérséklet 18-24 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 32-38 fok között alakulnak, délkeleten lesz a melegebb.     

Pénteken északnyugat felõl egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A szél erõs, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb hõmérséklet 17-24, a legmagasabb hõmérséklet 25-37 fok között valószínû (északnyugaton lesz a hûvösebb).     

Szombaton is többfelé várható zápor, zivatar erõs, helyenként viharos széllel. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben 20-26 fokig melegszik a levegõ.     

Vasárnap eleinte keleten még esõ, zápor lehet, majd megszûnik a csapadék, de továbbra is gyakran lesz erõs a légmozgás. A legalacsonyabb hõmérséklet 10 és 17, a legmagasabb hõmérséklet 23 és 28 fok között alakul - olvasható az elõrejelzésben.

MTI - Kanizsa2017-08-06 15:28:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül