Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51046165    
Honlapkeszites

Kuriózumok - Tankönyvek gyûjtésbe kezdett a Thúry Vitézlõ Oskola

Olyan kiadványokat és iskolához köthetõ dokumentumokat keresnek, amelyek a II. világháború elõtti idõszakból származnak. Már most jó néhány könyvet sikerült megszerezniük, a legtöbbet különféle internetes aukciós oldalakról és a bolhapiacról.


Vörös András, az oskola vezetõje pár napja egy számára nagyon kedves könyvhöz is hozzájutott, amely az 1800-as évek gyermekjátékait tartalmazza.

„1945 elõtti tankönyvek azok, amire a leginkább vágyunk most itt a Thúry Vitézlõ Oskolában. Úgyhogy tisztelettel kérek mindenkit, hogy aki ebben a törekvésünkben tud segíteni és talál otthon a polcon, esetleg a padláson, amire neki nincs szüksége mi szívesen vesszük. Hiszen mi ebbõl kiállítást is szeretnénk szervezni és így, hogy ez a 10 éves gyûjtési munka egy kellemes szakaszba jutott, tudtam meg én is, hogy gyakorlatilag, hogy ez a gyûjtemény talán kuriózum is a maga módján, hiszen könyvtárak sem gyûjtik ezeket a tankönyveket, tehát ehhez erõs tudatosság kellett” - mondta Vörös András, a Thúry Vitézlõ Oskola vezetõje.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-05 05:27:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül