Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411086    
Honlapkeszites

Az 50 év felettiek jövedelmük háromnegyedét rezsire, élelmiszerre, gyógyszerre költik egy felmérés szerint

Magyarországon az 50 év felettiek havi jövedelmük több mint háromnegyedét rezsire, élelmiszerre és gyógyszerre költik, bevételeik kilenc százalékát szabadidõs tevékenységre, két százalékát megtakarításra fordítják - közölte a 4Life Direct biztosításközvetítõ felmérésének megállapítását az MTI-vel.


A 4Life Direct megbízásából 2017 márciusában készült reprezentatív felmérés arra kereste a választ, hogy mire költik havi jövedelmüket, milyen megtakarításokkal rendelkeznek az 50 év felettiek, illetve a nyugdíjas korúaknak van-e egyéb bevételi forrásuk a nyugdíj mellett.     

A kutatás rámutatott arra, hogy az 50 év felettiek havi jövedelmük kétharmadát élelmiszerre, rezsire, illetve lakhatással kapcsolatos kiadásokra fordítják. Bevételeik fennmaradó egyharmada fõként gyógyszerekre és egészségügyi kiadásokra, valamint ruházkodásra és háztartási termékekre megy el.     

A megkérdezett 50 év felettiek közel egyharmada egyáltalán nem rendelkezik megtakarítással, ez az arány magasabb a nõknél, valamint a fõvárosban élõknél.     

A megtakarítások között népszerû a takarékszámla, az állampapír, valamint a lakástakarék-pénztár, a válaszadók ötöde otthon, készpénzben tartja félretett pénzét.     

A kutatás szerint a nyugdíjasok 23 százaléka nyugdíján felül is szert tesz bevételre, elsõsorban munkavégzés révén.      

Ötödük a nyugdíj mellett továbbra is dolgozik, és csupán a nyugdíjaskorú válaszadók elenyészõ részének származik rendszeres plusz jövedelme ingatlan bérbeadásból vagy családi támogatásból.     

Ennek ellenére a nyugdíjasok 90 százaléka támogatja a gyermekeit és közeli hozzátartozóit valamilyen formában - tájékoztatott a 4Life Direct biztosításközvetítõ.

MTI - Kanizsa2017-08-04 13:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül