Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319443    
Honlapkeszites

Víz, sör, fröccs: jól fogy az ásványvíz és a sör a melegben

Az egyik nagykanizsai bevásárlóközpontban például hiányosak a polcok, sokan ugyanis sokkal több zsugor vizet vásárolnak a megszokottnál. A kánikula a kocsmák forgalmának is kedvez, esténként sokan pótolják folyadékveszteségüket sörrel vagy éppen egy jó fröccsel.


Jó pár polc üres ebben a nagykanizsai hipermarketben. Az elképesztõ hõségben jól fogy az ásványvíz. „Csak vizet iszom gyakorlatilag én nem részesítem elõnyben a cukros üdítõitalokat. Most éppen azt keresgélem, hogy melyik lenne a legalkalmasabb, amelyik jobban ontja az embernek a szomját. És nyilvánvaló, ahogyan fokozódik a hõség, úgy egyre többet vásárolok én is” - mondta Tóth Krisztina.

De nemcsak ásványvizet, sört is sokan vásárolnak ilyenkor. „Vagy vízzel, vagy sörrel próbálom pótolni ebben a nagy melegben a folyadékot” - árulta el Száraz Szilveszter.

Az embereknek nem feltétlenül, a kocsmák forgalmának viszont kedvez a kánikula. Ebbe a kanizsai italozóba napközben kevesen mennek be, este azonban megtelik élettel. „Este felé, amikor egy kicsit lanyhul az iszonyatos hõség, akkor kezdenek beszállingózni a fiatalok, idõsek és elindul a folyadékfogyasztás, hogy a napi 3-4 litert pótolják, hogyha lehetséges. Nem tudok szelektálni, hogy mibõl fogy több sörbõl vagy szódavízbõl vagy fröccsbõl. Az üzlet borozó jellegénél fogva rengeteg bort és fröccsöt is eladunk hosszúlépésben vagy bármilyen formában, de érezhetõ, hogy a meleg miatt valamelyest növekedett a forgalom” - fogalmazott Horváth Antal, a Monostori Borozó tulajdonosa.

A folyadékfogyasztás várhatóan a következõ napokban még jobban megnõ, hiszen akár 40 fokot is mérhetünk. Holnaptól egyébként vörösbe öltözik Magyarország térképe, ugyanis az egész országra a legmagasabb figyelmeztetési fokozatot adták ki a kánikula miatt. Ez azt jelenti, hogy a napi középhõmérséklet 29 fok felett valószínû.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-04 05:26:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül