Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311683    
Honlapkeszites

Argentin est - A Népek zenéje sorozat kanizsai vendége a Tango Harmony volt

A kánikulában a kultúrára is szomjas volt a kanizsai közönség: argentin esttel ért véget a Népek zenéje sorozat az Erzsébet téren. Búcsúzóul a tangó bûvölte el a publikumot.


Idén görög, majd délszláv, majd pedig latin ritmusok és dallamok töltötték meg a város szívét. „Azt gondolom, hogy az idõjárásra most abszolút nem lehet panaszunk, hiszen argentin estre készülõdünk, a Tango Harmony jóvoltából. Egy kicsit az argentin feeling beköszöntött ide Nagykanizsára is” - mondta Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója.

A Tangó Harmony csaknem 20 éve alakult, repertoárjának gerincét Astor Pantaleon Piazzolla mûvei alkotják. „Piazzolla zenéje annyira szorosan kapcsolódik a tangóhoz, mint tánchoz, hogy elkezdtünk ismerkedni a hagyományos tangókkal, és ebbe az irányba is bõvült a repertoárunk. Jelenleg mind a két irányt nagyon szeretjük. Tehát van az inkább koncertre való piazzollás stílus, illetve van, amit tangó táncházakon játszunk, amikor tradicionális tangó, amire táncolnak” - fogalmazott Bartha Katalin, a Tango Harmony mûvészeti vezetõje.

A szervezõk már a jövõt tervezik, és azt ígérik: Népek zenéje lesz 2018 nyarán is az Erzsébet téri zenepavilonnál.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-04 05:08:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül