Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51049676    
Honlapkeszites

A zenepavilon ezúttal a Vujicsics jóvoltából vált a kultúrák találkozóhelyévé

A délszláv dallamokat játszó Vujicsics együttes lépett fel legutóbb az Erzsébet téren, a Népek zenéje-sorozat pódiumán. A négy évtizede muzsikáló zenekar ismét meghódította a kanizsai publikumot.


A közönség ismerõsként üdvözölte a Vujicsics együttest, amely többször is fellépett már Nagykanizsán. Borbély Mihály alapító tag, szólista hangsúlyozta: „Zenekarunk repertoárjának nagy része magyarországi. Tehát az, hogy délszláv, egy gyûjtõfogalom. Amióta ugye a '90-es évek elején kitört a délszláv népek között a háború, azóta vannak, akik ezt a fogalmat is nagyon szeretnék elkerülni. Nagyon tudatosan és határozottan vallják, hogy szerb, horvát és szlovén. De mi azt valljuk, amit Vujicsics Tihamér névadónk is vallott.”

Vagyis azt, hogy a kultúrák egymást gazdagítják. A Népek zenéje-sorozat már tavaly is sikert aratott, az Erzsébet téri pódium a kultúrák találkozóhelye lett. Godinek Ibolya szervezõ kérdésünkre azt mondta: „A hely adott, és arra gondoltunk, milyen jó lenne nyáron a hétköznapokat is megszínesíteni, egy kis zenével, egy kis tánccal. Azon gondolkodtam, hogy igazából a népek zenéjét kéne bemutatni. Volt egy-két zenekar, akiket már ismertem, és tudtam, hogy nívós mûsort adnak.” A sorozatban jövõ szerdán argentin estet tartanak az Erzsébet téren.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-29 10:20:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül