Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088891    
Honlapkeszites

Nagykanizsán is bemutatkozott a Csokonai Irodalmi és Mûvészeti Társaság

Szoliva Jánosra emlékeztek a Csokonai-társaság kanizsai bemutatkozó estjén. Az irodalmárok lendvai vendégszereplés után érkeztek Dél-Zalába.


A hévízi központú Csokonai-társaság tagjai abban hisznek, hogy létezik egységes magyar kultúra, és azt szolgálva rendszeresen tartanak irodalmi programokat az ország határain túl is. Tar Ferenc elnök Híradónknak elmondta: „Igyekszünk végigjárni Erdélyt, a Felvidéket, a Délvidéket, s most Szlovéniában, illetve Horvátországban voltunk. És ha már itt vagyunk a közelben, arra gondoltunk, eljövünk ide Nagykanizsára is, és kvázi bemutatkozunk egy kicsit.” A Csokonai-társaságnak számos határon túli alkotó is tagja. Tari István például a Délvidéket képviseli, és személyes emlékeket õriz Kanizsáról. „Itt, Nagykanizsán találkoztak a '90-es évek elején a Kárpát-medencei magyar írók, és én ezt sosem feledhetem. A személyes kapcsolatokat pedig semmi sem pótolhatja” – árulta el.

Mint arra Kardos Ferenc, az est házigazdája rávilágított: „Ez a rendezvénysorozat egy olyan kapcsolatot mutat, ami a történelmi Zalában játszódik, de nem azzal a negatív felhanggal, hogy elvesztettünk valamit, hanem azzal, hogy mi megtartottuk egymás barátságát.” A társaság évente irodalmi napokat rendez Hévízen, és könyveket jelentet meg, amelyek a kanizsai könyvtárban is megtalálhatók.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-23 05:49:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül