Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760964    
Honlapkeszites

Többnapos programsorozattal ünnepel Zalakaros

Jubilál Zalakaros. A közkedvelt fürdõhely várossá nyilvánításának 20. évfordulóját ünnepli a napokban. A településen színes programokkal és koncertekkel várják az érdeklõdõket. A városnap alkalmából konferenciát is szerveztek, amelyen elhangzott: Zalakaros iránt bizalma van az embereknek, hiszen két évtized alatt megduplázódott az itt élõk száma.


Sok turista fordul meg évente Zalakaroson. Hazánk ötödik legkedveltebb fürdõjében tavaly 556 ezer ember élvezte a különféle szolgáltatásokat. A fejlõdés a '90-es években kezdõdött. Mint arra Krampek Mihály, a Gránit Gyógyfürdõ vezérigazgatója rámutatott: „Magyarországon nálunk volt a '90-es években legelõször úgynevezett gyógycentrum, gyógykert. De mondhatnám, hogy Magyarországon Zalakaroson volt elõször számottevõen nagy, egybefüggõ élményfürdõ 1999-ben. És folyamatosan fejlõdünk, Nyugat-Magyarországon pedig tavaly avattuk az adrenalin csúszdát, amely csaknem 20 méter magasról indul."

A települést – a fürdõnek is köszönhetõen – 20 éve avatták várossá, Zalakaros erre emlékezik a napokban. Ebbõl az alkalomból konferenciát is szerveztek, amelyen az érdeklõdõk megismerkedhettek a település múltjával, turisztikai szakemberek pedig a turizmusról és az idegenforgalomról beszéltek. A település polgármestere, Novák Ferenc azt mondta: Zalakaros ma az egyik legbiztonságosabb, legvirágosabb és legkedveltebb város. Ezt mutatja az is, hogy 20 éve még csak 1200-an, ma pedig már 2500-an élnek itt. „A lakosság lélekszámának a növekedése az, ami mutatja, hogy bizalom van az emberekben Zalakaros iránt és a település tényleg fejlõdik. Gyakorlatilag megduplázódott a település lélekszáma a várossá nyilvánítás esztendejétõl, ez pedig jól jelzi, hogy népszerûek vagyunk és az emberek szívesen költöznek Zalakarosra. A feltételek minden szinten olyanok, amelyek a városi lét formáját tükrözik" – fogalmazott. A városnapi programsorozat adásunkkal egy idõben is tart. Ezekben a pillanatokban adják át a kitüntetéseket, a folytatásban pedig kulturális programokkal várják az érdeklõdõket vasárnap estig.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-22 09:42:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül