Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54794401    
Honlapkeszites

Megnyílt a Mûvészetek Völgye fesztivál

Megnyitotta kapuit pénteken a Mûvészetek Völgye, a jövõ vasárnapig tartó fesztivál 1200 programmal várja az érdeklõdõket Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön.


A 27. Mûvészetek Völgye 27 programhelyszínen és további 40 kisebb helyszínen várja az érdeklõdõket koncertekkel, színházi elõadásokkal, irodalmi estekkel és interaktív játékokkal - mondta Oszkó-Jakab Natália, a Mûvészetek Völgye program- és marketingigazgatója a fesztivál pénteki vigántpetendi sajtótájékoztatóján.     

A fesztivál új helyszíne lesz a Vigántpetenden felállított cirkuszi sátor, ahol akrobatikus újcirkuszi produkciókat láthat a közönség. Újdonság, hogy Szirtes Edina Mókus saját udvarban fogadja az érdeklõdõket, valamint a Magyar Nemzeti Filmarchívum vetítéseit is láthatja majd a közönség - fûzte hozzá.     

Az idei jegyelõvétel csaknem duplája a tavalyinak. Az amerikai Pink Martini zenekar pénteki koncertjének köszönhetõen várhatóan nézõcsúcsot dönt a fesztivál - mondta a marketingigazgató.     

Hozzátette: a hazai elõadók mellett július 24-én a francia Deluxe, július 29-én pedig a Nouvelle Vague koncertezik. A fesztivál elsõ és a második hétvégéjén lép színpadra mások mellett az Anima Sound System Bognár Szilvivel, a 30Y, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Szabó Balázs Bandája és a Pál Utcai Fiúk, a fesztivál zárókoncertjét pedig a Budapest Bár adja.     Kapolcson lesz a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpad, valamint a Kõbánya Önkormányzata és a Kõbányai Zenei Stúdió közös színpada és a Harcsa Veronika Udvar, ahol több külföldi elõadóval is találkozhatnak a látogatók, mások mellett a román Golan zenekar is fellép, illetve ide költözött be idén a Modern Art Orchestra is. Szintén Kapolcson látogatható a Folk Udvar, ahol a népzene, a néptánc és a kézmûveshagyomány kap szerepet a Hagyományok Háza szervezésében - fejtette ki Oszkó-Jakab Natália.     

A komolyzenei programok egyik helyszíne a kapolcsi római katolikus templom, a Muharay-udvarban a néptánc mellett Sebestyén Márta, Illényi Katica és a Budapesti Vonósok koncertjeivel, a Mûvészetek Zöldje udvarban túrákkal, játékokkal várják a látogatókat - fûzte hozzá.     

Oszkó-Jakab Natália elmondta azt is, hogy Taliándörögdön felépült a Nemzeti Színház repertoárjából válogató Nemzeti Szín-Tér, mely egy estére az Óbudai Danubia Zenekar komolyzenei koncertjének is átadja a deszkákat. A Fidelio Színház Színpadon pedig a Katona József Színház, az Újszínház, az Orlai Produkció, a Tünet Együttes, a Jurányi Ház és a kaposvári Csiky Gergely Színház elõadásai láthatók.     

Hozzátette: szintén Taliándörögdön kapott helyet az Etno Liget és az ETNO Port-A, a fesztiválra kitelepülõ Néprajzi Múzeum, valamint Hobo saját udvara, a Hobo Klub várja a látogatókat verses színházi esttel és beszélgetéssel. Aki táncra, önismeretre, improvizációra vágyik, a Lemanguria Kreatív Mozgásudvar programjai között válogathat. Idén a Kocsor Háznál frissen megalakuló Fonó Udvar a budapesti Fonó népzenei és világzenei kínálatát hozza el a Völgybe.     

Taliándörögd a helyszíne a Cseh Tamás Program zenekarait is befogadó Elevenkertnek, a Tilos Rádió udvarának, valamint a reformáció 500 éves évfordulója apropóján felépült Református Udvarnak és a Tarisznya Evangélikus Udvarnak - mondta a programigazgató.     

Komolyzenét lehet majd hallgatni Vigántpetenden, a Papageno Klasszik elnevezésû helyszínen. Mindhárom településen ingyenesen látogathatók a fesztivál által szervezett kiállítások, többek között a HelloWood faluinstallációja vagy az Art Moments fotókiállítása.     

Oszkó-Jakab Natália arról is beszélt, hogy július 29-én kispályás labdarúgótornát szerveznek, másnap pedig félmaratonra és öt kilométeres futásra kerül sor. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz véradás a fesztiválon.     

A tíz nap alatt 300 önkéntes segíti majd a fesztiválozókat - fûzte hozzá.

MTI - Kanizsa2017-07-21 17:52:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül