Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976357    
Honlapkeszites

Az elmúlt 15 év legnagyobb béremelkedése volt az elmúlt hónapokban

Az elmúlt hónapokban olyan erõs bérnövekedés volt, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait kommentálva.


A KSH csütörtökön közzétett adatai szerint májusban a bruttó és a nettó átlagkereset 12,9 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál az áprilisi 14,6 százalékos és a márciusi 12,8 százalékos növekedés után.     

Varga Mihály hozzátette: ez a gazdaság növekedésével párhuzamosan a tavaly novemberben megkötött hatéves bérmegállapodás eredménye. Úgy vélte, a következõ években csökkenhet vagy meg is szûnhet a hazai bérek régiós lemaradása, miközben a bérekre rakódó terhek és a társasági adó mérséklõdése a vállalatok költségeit is csökkenti.     

Kitért arra is, hogy a családok jelentõs adókedvezményt tudnak igénybe venni a gyermekek számától függõen. Példaként említette, hogy a kétgyerekeseknél több mint 20 százalékos bruttó keresetnövekedés van az adókedvezmények révén.     

Megjegyezte, hogy bár európai összevetésben van még mit behoznia Magyarországnak, de elkezdte behozni azt a hátrányt amit a 2008-as "kormányzati és államháztartási csõd" miatt elszenvedett. A közép-kelet-európai régióban Lengyelország mellett Magyarországon nõttek a legjobban a keresetek - mondta.

MTI - Kanizsa2017-07-20 11:58:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül