Ma 2019. 7 23.
Lenke, Brigitta, Apollinár napja van.
Látogatók száma : 42194969    
Honlapkeszites

Zöld tanulmányút - Nemzetközi projektben vesz részt az IMRO-DDKK

Nagykanizsa öko-szemléletû vállalkozásaival és intézményeivel ismerkedtek a napokban török, görög és litván szakemberek egy nemrég indult projekt keretében, amelyhez az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. is csatlakozott. A kétéves együttmûködés célja egy nemzetközi innovációs központ és tudásbázis létrehozása Törökországban.


Az európai, környezettudatos fiatal vállalkozókat és startupokat támogatná az a törökországi székhelyû, nemzetközi innovációs központ és tudásbázis, amelynek létrehozásán török, görög, litván és kanizsai szakemberek – az IMRO-DDKK munkatársai – dolgoznak. A projekt júniusban indult, elsõ lépéseként tanulmányutakon vesznek részt a partnerek. Az elsõ állomás Nagykanizsa volt. Cseke Bencétõl, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. külügyi koordinátorától megtudtuk: „Hangsúlyoztam is a törököknek, hogy lehet zöld centert építeni, de mi inkább kékek vagyunk. Ebbõl is következik, hogy a városnak azt a fajta, hihetetlenül gazdag és színvonalas vízkezelési ipari hátterét próbáltuk bemutatni, amellyel büszkén kiállhatunk a nemzetközi közvélemény elé és egyenes derékkal mondhatjuk azt, hogy mi ebben egyedülállóak vagyunk.”

A vendégek megismerhették a Soós Ernõ Víztechnológiai Kutató-Fejlesztõ Központ tevékenységét, valamint olyan cégeket, mint a Hidrofilt, de jártak a Budapesti Gazdasági Egyetem egerszegi Zöld Kampuszán is. A tanulmányutak célja a tapasztalatcsere – a partnerek õsszel Görögországba, majd Litvániába utaznak.

A kanizsai programot záró sajtótájékoztatón elhangzott: a résztvevõk értékes tapasztalatokkal gazdagodtak: pozitívan fogadták például, hogy a magyar „zöld” vállalkozásoknak nemcsak a fõvárosban, hanem vidéken is van életterük. Az Erasmus+ programban támogatott projekt vezetõpartnere Törökország. A Global Environment Organization képviseletében Oğuz Tutal külügyi koordinátor hangsúlyozta: „A projektet két év alatt valósítjuk meg, A tanulmányi utak után a stratégiai tervezés szakaszába lépünk, majd szakmai látogatások következnek képzõintézmények és szakemberek bevonásával.”

A Nemzetközi „Zöld” Vállalkozások Innovációs Központ elsõsorban konzultációs-tanácsadói és szakképzési-felnõttképzési tevékenységet folytatna, amit hosszabb távon egész Európára kiterjesztenének a projektpartnerek.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-20 07:43:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül