Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788080    
Honlapkeszites

Indul a Kaszás Attila Pajta Színház idei programja

Tízéves a Kaszás Attila Pajta Színház, amely az õrségi Viszákon hétfõtõl egy héten át várja az érdeklõdõket.


"Különleges hangulatú, kulturális élményekben gazdag lesz az idei, tizedik, jubileumi évad a Szarvas József színmûvész által életre hívott Kaszás Attila Pajta Színházban (KAPSZ)" - olvasható a szervezõk MTI-hez eljuttatott közleményében.     

Mint írják, a programsorozat a helyi jellegzetességek és a nagyvárosi színjátszás találkozására ad alkalmat, színészek, építészek, felnõtt és gyermek résztvevõk színes, izgalmas kavalkádjára.     

Az idei év fordulópontot jelent a színház életében: amellett, hogy a 2017-es nyári programok felvonultatják az eddigi, tízéves munka mûvészeti értékeit, új utakat is kezd a színház.     

Az idei program már abban a tudatban formálódott, hogy a következõ, 2018-as évadban a színház arculatát és szakmai programját már a Sztalker csoport fogja meghatározni. "Legfõbb törekvésünk ezzel, hogy a KAPSZ önálló bemutatóval színesítse a nyári színházi palettát minden évben" - idézik Szarvas Józsefet a közleményben.     

A Sztalker csoport - amelynek tagja Vécsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila - fiatal színészközösség, amely az idén Shakespeare Rómeó és Júlia címû elõadását játssza a pajtában.     

A jubileumi programban erdélyi, felvidéki, budapesti színházak mûvészein kívül a magyar amatõr pajtaszínházak is bemutatkoznak, az Örökségünk Kaszás Attila program jegyében.     

A hétfõtõl vasárnapig tartó programban megtalálható a Tündérkerti históriák és egyéb költemények címû produkció, amelynek fõszereplõje Szarvas József, valamint a Nemzeti Színház elõadása, a Rejtõ Jenõ élete és mûvei nyomán készült Szájon lõtt tigris, Olt Tamás fõszereplésével. Látható lesz többek között a felvidéki CsaVar Színház elõadása, Griskovec Hogyan ettem kutyát címû mûve és a marosvásárhelyi Yorick Studió produkciója, Kocsis István A tér címû darabja Sebestyén Aba fõszereplésével.     

Az esti elõadások mellett délután amatõr színjátszókat látnak vendégül, folyamatosan látogatható a Tárt Kert-kiállítás és Csernyus Lõrinc Ybl-díjas építész bevezetésével folytatódik a viszáki vándoriskola program.

MTI - Kanizsa2017-07-16 15:14:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül