Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772417    
Honlapkeszites

Szerdán lesz az elsõ dinoszaurusz nyílt nap, regisztráljunk!

A közeljövõben három napon is lehetõséget nyújt a Magyar Dinoszauruszkutató Expedíció, hogy a Városlõdtõl északra fekvõ iharkúti lelõhelyet Geotúra vagy/és DinoExpressz segítségével megismerjük. Ezen a felületen van lehetõség a regisztrációra a július 19. (szerda) - esõ esetén: július 21. (péntek), július 22. (szombat) - esõ esetén: július 24. (hétfõ) vagy július 28. (péntek) - esõ esetén: július 30. (vasárnap) napok valamelyikén. Fontos a mielõbbi és figyelmes regisztráció, ugyanis aki csak az egyik programra regisztrált, az nem jogosítja fel automatikusan a másik programon való részvételre. Így például a sikeres DinoExpressz regisztráció nem biztosítja, hogy lesz helye a Geotúrán is.


Eddig még nem találtak bizonyítható Sauropoda fosszíliákat Európában, Õsi Attilának és kollégáinak azonban sikerült! – számolt be az Origo az angolul megjelent tanulmány nyomán.

 

A bánya területe teljesen nyílt terület, tehát nincs sem árnyék, sem fedett menedék. Mivel a legmelegebb napokon nem ritka az 50 fok körüli hõmérséklet a lelõhelyen, ezért kérünk mindenkit, hogy naptejet, fejfedõt és kellõ mennyiségû vizet hozzon magával a túrára! Az extrém hõmérséklet és az árnyék hiánya miatt 3 éves kor alatt a túrát kifejezetten nem javasoljuk. A túra egyetlen meredekebb lejtõt foglal magába, ezért erõsen javasolt a zárt lábbeli, túracipõ használata. Javasolt felszerelés továbbá még az esõkabát, esetleg a túrabot – figyelmeztetnek a vendéglátók.

Kanizsa2017-07-16 12:58:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül