Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760412    
Honlapkeszites

Balaton-átevezést szervez augusztus 12-re a kajak-kenu szövetség

Bármilyen evezésre alkalmas vízi jármûvel részt lehet venni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) által szervezett MOL Balaton-átevezésen, amelyet augusztus 12-én tartanak meg a Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonalon.


Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke az esemény sajtótájékoztatóján kifejtette: a szövetség nemcsak a versenysportból igyekszik részt vállalni, hanem programot kíván nyújtani azoknak is, akik szeretnek különbözõ megméretéseken részt venni.     

"Szerettük volna, hogy ne csak átúszni, körbefutni vagy körbekerékpározni lehessen a Balatont, hanem végre szervezett keretek között átevezni is" - jelentette ki Schmidt Gábor. - "Bízunk abban, hogy ezzel a rendezvénnyel sikerül hagyományt teremtenünk, s így még inkább fel tudjuk hívni a figyelmet a vízi sportokra."     

"Nagy örömmel támogatjuk a Balaton-átevezést, mert ezt is egy olyan remek kezdeményezésnek tartjuk, amely egészen új szemszögbõl mutatja meg a Balatont" - fogalmazott Szollár Domonkos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója. - "Az átevezéssel és az egész nyáron át tartó MOL Nagyon Balaton programsorozattal arra szeretnénk biztatni az embereket, hogy keljenek útra, és fedezzék fel újra az országot és a Balatont."       

Vaskuti Máté, a verseny technikai igazgatója a részletekrõl elmondta, hogy a 10,2 kilométeres túratávot minden emberi erõvel hajtott vízi sporteszközzel, így csónakkal, SUP-pal, azaz állva, kenulapáttal hajtott szörfdeszkával, vagy evezõs hajóval egyénileg, illetve tetszõleges számú legénységgel lehet teljesíteni. Hozzátette: bárki rajthoz állhat, aki biztonságos vízi jármûvel érkezik, ezt a szervezõk az indulás elõtt ellenõrizni fogják, s aki nem felel meg a kritériumoknak, azt nem engedik elstartolni.       

Az indulókat egy 200 méteres táv teljesítése alapján különbözõ kategóriákba sorolják, így mindenki a hasonló idõeredményeket elérõk ellen fog versenyezni. Nemcsak az egyes kategóriák gyõzteseit, hanem az abszolút legjobbakat is díjazzák majd, akik pedig teljesítik a távot, mindannyian kapnak egy lángost, ezért lett a rendezvény szlogenje "a lángos odaát van".     

A szabadidõsportos programra egészen a verseny napján déli 12 óráig lehet nevezni a balatonatevezes.hu honlapon vagy az átevezés napján a helyszínen.     

A szervezõk 200-250 hajóegység, összesen pedig legalább 500 fõ részvételére számítanak. Az online nevezési díj személyenként 4900 forint, kedvezõtlen idõjárás esetén pedig egy nappal késõbb, augusztus 13-án tartják meg az eseményt.

MTI – Kanizsa2017-07-15 17:06:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül