Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51112161    
Honlapkeszites

Engesztelõ szentmise - A megyéspüspök misézett Homokkomáromban

Varga László felszentelése óta elsõ alkalommal látogatott el a településre. A Kaposvári Egyházmegye nemrég felszentelt püspöke az engesztelõ szentmisén papsága kezdetérõl és az irgalmasságról is beszélt. A misére körülbelül 800 zarándok látogatott el a Dunántúl több településérõl.


Teljesen megtelt a homokkomáromi templom és környéke. Több százan zarándokoltak el a településre, hogy részt vehessenek a szentmisén. „Itt engesztelés történik. 1988-ban volt az elsõ. A veszprémi püspök, Szendi József püspökatya indította útjára minden hónap 13-ra, a fatimai jelenésekre emlékezve és teljesítve a Szûzanya kérését is, hogy ugye engeszteljünk és imádkozzunk. Tehát minden hónapban -akármilyen hétköznapra vagy hétvégére esik ez a 13. nap- összegyûlünk itt egy szentmisére” - mondta Arányi Zoltán leendõ plébániai kormányzó.

A kaposvári megyéspüspök szentmiséjén pályája kezdetérõl, valamint a püspöki célként kitûzött irgalmasságról is beszélt. Varga László Híradónknak elmondta: püspökként sokkal több teendõje van, de az élete ettõl nem változott meg. „Jézus Krisztus ugyanaz, tegnap, ma, és mindörökké. Eddig is õ volt a forrása, a vele való személyes kapcsolat volt a forrása az életemnek, a papságomnak, és most is a vele való személyes, naponkénti kapcsolat a forrása a szolgálatomnak. Csak jobban oda kell figyelnem a naptáramra, hogy a határaimat védjem, mert ember vagyok” - fogalmazott Varga László megyéspüspök.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-15 04:41:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül