Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338379    
Honlapkeszites

Teljesen megújul a kanizsai Kiskastély tetõszerkezete

A munkával várhatóan jövõ év júniusára végeznek a szakemberek. A felújítás idején zárva lesz az épület, de a Képzõmûvészetek Háza kiállítási anyagait idõszakosan így is meg lehet majd tekinteni a Magyar Plakát Ház emeletén.


Több helyen is beázott a kanizsai Kiskastély. Az épület teteje nincs a legjobb állapotban. Egy éven belül azonban megoldódhat a probléma, a tetõszerkezetet ugyanis felújítják. „Jelen pillanatban az elõkészítés folyik. És az évnek a harmadik negyedében átadásra kerül az épület, és elkezdõdik ez a munka, ami azt jelenti, hogy egy új tetõfedést kap és a fedélszéket, a faanyagokat átvizsgálják, cserélik, mert vannak problémák. És emellett a belsõ beázásokat ugye meg kell szüntetni, egy kis kõmûvesmunka. Emellett az elektromos hálózat is megújul” - mondta Dénes Sándor polgármester.

A felújítás ideje alatt az épület zárva lesz, de a mûvészetkedvelõknek nem kell aggódniuk, a Kiskastély kiállításait ez idõ alatt is láthatják. „Ne búcsúzzanak el teljesen semmiképpen sem Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet alkotásaitól, Z. Soós István különleges festményeitõl, mert ezek a Magyar Plakát Ház emeletén idõszaki kiállítás formájában a zárva tartás ideje alatt is látogathatóak lesznek. Egyébként a Thúry György Múzeum kutatók számára rendelkezésre bocsátja az alkotásokat, tehát hogyha tudományos célú mûvészettörténeti kutató érkezik, vagy bárkit itt a városban is komolyabban érdekel ez a téma, akkor megkeres minket, és meg tudjuk nekik mutatni azokat az alkotásokat” - fogalmazott Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója.

A több mint 140 éves Kiskastély felújításával várhatóan jövõ év júniusában végeznek majd.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-14 05:14:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül