Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55394913    
Honlapkeszites

Reformáció 500 - Városkommunikációs pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság

Országos és határon túli városkommunikációs pályázatot hirdet változatos közösségi események kreatív koncepcióira a Reformáció Emlékbizottság a reformáció 500. évfordulója alkalmából.


A Városom reformációja címû kiírásra a helyi önkormányzatokon kívül bármilyen mûvészeti együttes, protestáns gyülekezet, civil szervezet és oktatási intézmény nevezhet koncepciójával augusztus 11-ig a palyazat@reformacio2017.hu e-mail címen - közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.     

A nyertes koncepciók a megvalósításhoz pénzbeli támogatásban részesülnek, valamint a megvalósult eseményrõl teljes dokumentációt és másfél perces videót kapnak. Az elsõ helyezett 150 ezer forintot, a második 100 ezer forintot és ajándékcsomagot, a harmadik helyezett pedig 50 ezer forintot és ajándékcsomagot nyer.     

A pályázattal a Reformáció Emlékbizottság célja mozgósítani a reformációhoz kötõdõ, városi rangú településeket egész Magyarországon és a Kárpát-medencében. Az adott város közösségeinek egy kreatív koncepciót kell kidolgozniuk, felhasználva a város helyszíneinek egyedi tereit, elemeit, lehetõleg minél több helybélit bevonva a produkcióba. Az alkotás lehet zenei elõadás, koncert, színházi jelenet, tánc, játék vagy flashmob, a lényeg, hogy szorosan kapcsolódjon a reformáció szellemiségéhez, üzenetéhez.     

A zsûrit Igyártó Gabriella, a Népmûvészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezetõ igazgatója; Szemerey Samu, a Kortárs Építészeti Központ alapító tagja; Bényi Ildikó mûsorvezetõ, a Reformáció 500 nagykövete; valamint Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa alkotja.

MTI - Kanizsa2017-07-13 12:21:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül