Ma 2019. j?nius 17. h?tf?,    
Laura napja van.    
LĂĄtogatĂłk szĂĄma : 41567238    
Honlapkeszites

Mindenkinek az a fontos, hogy az ember olvasson

Két nagykanizsai könyvtáros, Benke Dániel és Musztács Krisztián is tartott elĂ”adást kollégáiknak a 49. alkalommal megszervezett könyvtárosok vándorgyĂ»lésén, amelynek idén Miskolc adott otthont. A kanizsaiak szerint nem könnyĂ» bekerülni elĂ”adónak, ezért nagyon boldogok voltak, hogy felkérték Ă”ket erre. Az ország egyik legnagyobb könyvtáros rendezvényét jövĂ”re is megszervezik, a jubileumi 50. vándorgyĂ»lést Keszthelyen rendezik.


Mindenkinek az a fontos, hogy az ember olvasson.... Kollégáik elĂ”tt tartottak elĂ”adást a Halis István Városi könyvtár munkatársai az elmúlt héten Miskolcon. Benke Dániel és Musztács Krisztián egy tavaly óta mĂ»ködĂ” programot mutattak be a többi könyvtárosnak. A gyakorlati elĂ”adás arról szól, hogyan szólítják meg hetente a város iskoláiban a diákokat és miként próbálják velük megszerettetni az olvasást. „Onnét is jött az ötlet, hogy ne felejtsük el, sok olyan gyerek van, akik egyrészt függnek a szüleiktĂ”l. Tehát, hogyha Ă”k nem hozzák be a könyvtárba, akkor kimaradnak ebbĂ”l a szolgáltatásból, de ha mi megyünk a helyszínre, akkor van esélyünk, hogy Ă”ket elérjük, és innét jött ez az ötlet és ennek a gyakorlati útmutatóját mutattuk be a vándorgyĂ»lésen” - mondta Benke Dániel könyvtáros.

A vándorgyĂ»lésen emellett egy másik jól mĂ»ködĂ” programot, az élĂ” történelem teaházat is bemutatták a kanizsai könyvtárosok. „Aminek a keretében ilyen filmes, blokkos történelmi témákat beszélünk meg a gyerekekkel. Kicsit ilyen élményszerĂ»en próbáljuk velük megismertetni az egyes témaköröket. Általában kész témákkal készülünk, de most már nagyon sokszor elĂ”fordul, hogy az iskolákban a tanárok, mivel megtetszik a dolog, mindig mondják, hogy próbálják beépíteni a saját tanmenetükbe” - fogalmazott Musztács Krisztián könyvtáros.

A könyvtárosok elĂ”adása nagyon népszerĂ» volt a 49. vándorgyĂ»lésen, és többen is érdeklĂ”dtek a programjaik iránt. Az ország egyik legnagyobb könyvtáros rendezvényét jövĂ”re is megszervezik, a jubileumi 50. vándorgyĂ»lésnek Keszthely ad majd otthont.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-13 05:41:00


TovĂĄbbi hĂ­rek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - EmlĂ©kĂŒl

A nap vicceĂĄllĂĄs Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble