Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51046193    
Honlapkeszites

Pandora szelencéje - Rémkomédia vendégszerepelt Szepetneken

Thuróczy Katalin: Pandora szelencéje címû egyfelvonásos mûvét Andresz Kati és Gulyás Ádám adta elõ. A darab Matola Krisztina alapítványa és a szepetneki önkormányzat meghívására érkezett a településre. Az elõadás egyik különlegessége az volt, hogy a társulat nem utaztatta a díszletet, a szepetnekiek a saját bútoraikkal rendezték be a színpadot, a rendezõ szerint azonban az itteni díszlet talán jobb is lett az eredetinél.


A kánikula ellenére szinte megtelt a szepetneki mûvelõdési központ szombaton. Sokan választották késõ délutáni programnak az elõadást, amelyet Dányi Krisztián rendezett. A színésznek ez az elsõ rendezése, mint mondja, a darab találta meg. „Az elején nekem kell összerakni technikát, fényt, a végére odapakolni alájuk, és nagyon nagy kihívás volt, és nagyon élveztem. Jövõre szeretnék még hasonló darabot készíteni, ugyanott, a Karinthy Színházban” - mondta Dányi Krisztián színész, rendezõ.

A történet egy örökség körüli viszályról szól. A darab írója és a Hildát megformáló Andresz Kati jól ismerik egymást. „Hilda egy örök túlélõ. Az érdekessége a darabnak az, hogy az írónõ nagyon régi barátunk. Ismeri az édesanyámat – édesanyám él még, 91 éves- az édesanyám baráti körét, és több alakból gyúrta össze Hildát. Ez a háborús nemzedék, '25-ben születtek. Hilda meghatározhatatlan korú, az örök túlélés, az örök túlélõtábor, a mindenek feletti túlélés” - árulta el Andresz Kati színésznõ.

Akik ott voltak, megismerhették a rémkomédia végkifejletét, akik pedig lemaradtak, azoknak a következõ évadban Budapesten újra kinyitják Pandora szelencéjét.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-12 06:00:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül