Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54780967    
Honlapkeszites

Hévízen is vetíteni fogják a Testrõl és lélekrõl címû filmet

Enyedi Ildikó Arany Medve díjas Testrõl és lélekrõl címû filmje március eleje óta látható a magyar mozik mûsorán, eddig több mint 70 ezer nézõ váltott rá jegyet.


A film elõször a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale) mutatkozott be a közönség elõtt, ahonnan a fesztivál legfontosabb díjával, az Arany Medvével távozott - idézi fel a produkció kommunikációjával megbízott cég közleménye.     

A Testrõl és lélekrõl a napokban a lengyelországi Lubuskie tartományban megrendezett nyári filmnapokon kapott Ezüst Szõlõ-díjat, valamint elnyerte a Sydney Filmfesztivál fõdíját is. Enyedi Ildikót az Amerikai Filmakadémia június végén tagjai közé is beválasztotta, így a jövõ évi Oscar-díjátadón már õ is szavazhat a legjobb rendezõ kategóriában.     

Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, érdemes mûvész filmjeivel több mint negyven magyar és nemzetközi díjat nyert el korábban, filmjei szerepeltek többek közt Cannes-ban, Velencében és Locarnóban is. Legutóbbi munkája az HBO-n játszott Terápia címû sorozat volt, amelyet Gigor Attilával közösen rendezett és harmadik, egyben befejezõ évadja októberben kerül a képernyõkre.     

A Testrõl és lélekrõl nõi fõszereplõje a Katona József Színház színésznõje, Borbély Alexandra, a férfi fõszerepet pedig Morcsányi Géza színházi dramaturg játssza, aki egyben a Líra Kiadói Csoport igazgatója is. Mellettük feltûnik még a filmben az idén 90. születésnapját ünneplõ Békés Itala, továbbá Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin is.     

A filmet a közönség Budapesten jelenleg a Kino Café moziban, a Puskin moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Tabán moziban nézheti meg, Pécsen az Apolló moziban, Szegeden a Belvárosi moziban, Szombathelyen pedig a Savaria moziban vetítik. Jövõ héttõl Kecskeméten az Otthon mozi, Hévízen a Fontana mozi, Nagykõrösön a Kõrös Art mozi, valamint a Fövenyes kertmozi is mûsorára tûzi.

MTI - Kanizsa2017-07-11 13:42:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül