Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408612    
Honlapkeszites

Hõség - Rekordmeleg volt a hajnal

Megdõlt a napi országos hajnali melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.


Mostanáig a július 11-ei legmagasabb minimumhõmérséklet országos rekordja 23 Celsius-fok volt, amelyet elõször 1968-ban Pannonhalmán, majd 2012-ben Budapesten, Lágymányoson regisztráltak.     

Mint írták, most a zivatarok által nem érintett területeken igen meleg volt az éjszaka. A legmelegebbet Pécs-Árpádtetõn mérték, ott hajnalra csupán 25,1 fokig csökkent a hõmérséklet.     

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós hõség miatt keddre is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki Békés és Csongrád megyére. Baranya, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten és Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala megyében elsõfokú figyelmeztetés van érvényben a hõség miatt. Az extrém erõs UV-B sugárzás veszélyére is felhívták a figyelmet.     

Emellett országszerte elsõfokú figyelmeztetések vannak érvényben a heves zivatar, valamint több megyében a felhõszakadás veszélye miatt.     

Az elõrejelzés szerint kedden a maximumok 28 és 36 fok között alakulnak (északnyugaton lesz a kevésbé meleg, délkeleten a melegebb). Késõ estére 23 és 30 fok közé csökken a hõmérséklet. A következõ napokban fokozatosan mérséklõdik a kánikula.

MTI - Kanizsa2017-07-11 12:30:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül