Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55355730    
Honlapkeszites

Az Élelmiszerbank adománygyûjtõ kampányt hirdet

Együnk Egymásért címmel adománygyûjtõ kampányt hirdet a Magyar Élelmiszerbank az élelmezési világnaphoz kapcsolódva, a programhoz vendéglátóhelyek, vállalatok és sütni-fõzni szeretõ magánszemélyek jelentkezését várják.


A programhoz csatlakozó vendéglátóhelyek lehetõvé teszik a vendégeknek, hogy szeptembertõl decemberig olyan fogások vagy menük közül válasszanak, amelyek megvásárlásával támogatják a rászorulók élelmezését. A magánszemélyek becsületkasszás baráti vacsora vagy süteményvásár szervezésével segíthetik az Élelmiszerbank munkáját, a vállalatok pedig lehetõséget adhatnak az irodában vagy telephelyen a dolgozóknak közösségi menzahét vagy süteményvásár szervezésére.     

Az Élelmiszerbank hatodik alkalommal hirdeti meg az adománygyûjtõ kampányt, ezúttal szeptembertõl decemberig, hogy a téli idõszakban minél több rászoruló élelmezését tudják segíteni és felhívják a figyelmet az élelmiszerpazarlás problémájára - közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.     

Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel, amelynek összegyûjtésével és szétosztásával az Egyesület 350 ezer nélkülözõt segít. Olyan élelmiszerek kerülnek így a rászorulók asztalára, melyek még fogyaszthatók, azonban a gyártók és kereskedõk valamilyen okból (közeli lejárat, sérült csomagolás, szezonalitás) megsemmisítenék.

MTI - Kanizsa2017-07-11 05:18:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül