Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046627    
Honlapkeszites

IV. Ének Mesterkurzus Kendlimajorban

Vasárnap színvonalas gálamûsorral zárult a Kisrécséhez tartozó Kendlimajorban a IV. Ének Mesterkurzus. A záró koncerten a régi tagokon kívül újak is bemutatkoztak. Az operaáriák, és az operett slágerek mellett ezúttal is helyet kaptak népszerû musical dalok. A szóló produkciók, a duettek és a csoportos produkciók mind kellemes meglepetést okoztak. Ezt tetõzte be a finálé, ami szintén parádésra sikeredett.


A mesterkurzus szakmai irányítója Huszti Bernadett operaénekes, ének-mûvésztanár, aki Belgium és Hollandia mellett Olaszországban, valamint Spanyolországban is gyakran fellép. Emellett a Párizsi Zeneakadémia vendégtanára és Svájcban is tanít. Szíve azonban visszahúzza Zalába, ahol Kovács Katával együtt indították el ezt az ének mesterkurzust. Kata a Hevesi Sándor Színház korrepetitora, énektanár, karnagy és coach. Az õ munkájukat segíti még az idén frissen diplomázott Vissi Barnabás zongoramûvész. A kurzus meghatározó alakja még Kardos Eszter, a Nagykanizsai Városi Vegyeskar tagja, aki évek óta szervezi, koordinálja a kurzus mindennapjait.

 

Nos, tehát az õ munkájuknak köszönhetõ, hogy a sok fiatal tehetséges énekes évrõl-évre egyre magasabb színvonalú produkciókkal ajándékozza meg a közönséget. Az énekesek fejlõdésének íve tetten érhetõ a Bécsben tanuló Németh Bálintnál éppen úgy, mint Kardos Eszternél és Horváth Szilárdnál, hogy csak a kanizsaiakat említsük. Mindamellett biztosra vehetjük, hogy a mesterkurzus zalaegerszegi résztvevõi közül is többel találkozni fogunk a jövõben, akár az operaházak színpadain, akár jazz együttesekben. A festõi környezet adott. A felkészítõ tanárok szakmaisága elvitathatatlan. Tehetséges és szorgalmas tanítványokban nincs hiány. Így hát kíváncsian várjuk a jövõ évi mesterkurzust.

H.Gy.2017-07-10 14:17:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül