Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408016    
Honlapkeszites

Jövõre tovább bõvül a családok adókedvezménye

Jövõre, a családok évében a kormány tovább bõvíti a családi adókedvezményeket az elfogadott költségvetési törvény szerint - jelentette ki az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.


Rétvári Bence elmondta: a többi között enyhítik a két gyermekes családok adóterheit, amelyek éves szinten 420 ezer forint kedvezményben részesülnek. Emellett a kormány vállalta, hogy 2017-hez képest négy év alatt megduplázza az általuk igénybe vehetõ családi adókedvezményt. Ez az intézkedés Magyarországon 390 ezer kétgyermekes családot érint - tette hozzá a kormánypárti politikus.     

Mint elmondta, a kormány számára a gyermekek és a családok az elsõk; ezt mutatja, hogy a családi adókedvezmények nyomán 2010 óta 1900 milliárd forintot hagyott a családok zsebében.     

Rétvári Bence szerint így ma már elsõsorban nem a jövedelem határozza meg, hogy ki mennyi adót fizet, hanem az eltartottak száma.     

Az intézkedések közt említette, hogy a korábbi átlagos 32 százalékos személyi jövedelemadó-kulcsot 15 százalékra változtatták, ám az adókedvezmények nyomán a családok még ettõl is kevesebbet fizetnek.     

Ugyanakkor csökkentették az alapvetõ élelmiszerek áfáját, immár a középiskola elsõ osztályáig jár az ingyen tankönyv, kiterjesztették a gyermekétkeztetési kedvezményeket és bevezették a Családi Otthonteremtési Kedvezményt is - sorolta a családok számára elõnyös intézkedéseket az államtitkár.     

Mindennek nyomán Magyarország egyre inkább családbarát országgá válik; reményei szerint ennek köszönhetõen a demográfiai folyamatok továbbra is pozitív irányba mozdulnak el - mondta Rétvári Bence.

MTI - Kanizsa2017-07-09 03:49:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül