Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337825    
Honlapkeszites

Több mint háromszáz méteren újult meg a kisrécsei Kossuth utca

A 14 millió forint értékû beruházást állami támogatásból és önerõbõl finanszírozta a helyi önkormányzat. A munkálatok során az utca melletti vízelvezetõ árkot is rendbe tették, csak úgy, mint az útpadkát.


Sokáig földút vezetett végig Kisrécse kendlimajori részén. 1953-ban az akkori tanács követ hozatott, amire pár évtizeddel késõbb vékony aszfaltréteget terítettek. Az egyenletlen, töredezett út sok kellemetlenséget okozott a környéken élõknek. „1996-ban az itt lakók megelégelték, hogy nem tudnak bejárni a saját ingatlanjukra, így összedobtak egy kis pénzt, amit az önkormányzat valamennyivel kiegészített, és tûzoltásszerûen, szintén egy leheletnyi aszfaltréteg került a már töredezettre. Utána már, sajnos, nem volt pénze az önkormányzatnak, csak az évenkénti kátyúzásra” - mondta el Tóth Lucia Krisztina Kisrécse polgármestere.

A Kossuth utca történetében 2016 fordulópontot jelentett, tavaly ugyanis 12,5 millió forint állami támogatást nyert önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésre Kisrécse. Az avatáson dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár azt mondta, évrõl évre nagy az érdeklõdés ez iránt a pályázat iránt. „A 2017. évi költségvetésbe is beleépítettük az ötmilliárdos keretet, ez a pályázat már lezajlott, most dolgozzuk fel a kollégákkal. A belügyminiszternek július 17-ig kell döntést hoznia a nyertesekrõl. A 2018-as költségvetésben, amit már elfogadott az Országgyûlés, szintén benne van az ötmilliárd forintos keretösszeg, tehát erre a jövõ évben is számíthatnak az önkormányzatok” - fogalmazott dr. Dukai Miklós a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára.

A kistelepülések lakóinak mindennapi életét megkönnyítõ beruházások épp olyan fontosak, mint a nagyobb volumenû fejlesztések – ezt már Cseresnyés Péter mondta, aki szerint a kisrécsei Kossuth utca megújulása a helyi turizmust is szolgálja. „A Mura-program egyik nagyon fontos része a turizmus fejlesztése. Turizmust viszont csak úgy lehet fejleszteni, ha vannak olyan látványosságok, turisztikai célpontok, amiket érdemes felkeresni, ahol érdemes egy vagy akár több napot is eltölteni. Itt, Kendlimajorban fel tudja mutatni ezt a lehetõséget ez a kis településrész” - vélekedett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

A májusban elkészült beruházásról nemcsak a faluban élõk, hanem az idei, nemzetközi Ludvig-mûvésztelep résztvevõi és a Czinki-tanya látogatói is elismeréssel nyilatkoztak.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-08 05:15:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül