Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51111484    
Honlapkeszites

Ludvig Nemzetközi Mûvésztelep, mint mikrokozmosz

Kortárs képzõmûvészeti alkotásokból nyílt kiállítás július 6-án, Nagykanizsán a Magyar Plakát Házban. Ebbõl az alkalomból negyvenhárom mûvész, negyvennyolc alkotás kapott helyet a falakon. A reprezentatív tárlat megnyitóján a kánikula ellenére 40-50 fõ érdeklõdõ jelent meg. Õket a Thúry György Múzeum nevében Száraz Csilla igazgató köszöntötte.


Az intézmény vezetõje megköszönte Ludvig Zoltánnak a kiállítás kurátorának, a Ludvig családnak és a Kendlimajor-i mûvésztelep tulajdonosainak, hogy rendelkezésre bocsátották a jubileumi mûvésztelepen készült válogatást. A verniszázst Lehota M. János esztéta nyitotta meg, aki nagy ívû beszédében szólt az alkotótelep létrejöttérõl és térségünk kulturális életében betöltött szerepérõl. A négy földrész országaiból érkezõ mûvészek alkotásain keresztül a világ most beköltözött a régi magtár falai közé, igazi mikrokozmoszt teremtve- hangzott el a megnyitó során. A Ludvig Nemzetközi Mûvésztelep lényege mégis az a közösség és értékteremtõ munka, ami ezt az alkotótelepet a legkiválóbb alkotótelepek közé emeli. Nem véletlen tehát, hogy számos mûvész pályája innen indulva teljesedett ki, és az itt létrejött kapcsolatokon keresztül lépett ki a nemzetközi színtérre.

 

A Kendlimajorban szerzett inspirációk visszaköszönnek az alkotások egy részében, és jó érzés így együtt látni az ott készült alkotásokat. Mint ahogyan jó érzés kézbe venni a jubileumi fotóalbumot is, ami az elmúlt 25 mûvésztelep alkotóit, mûveiket és az ott készült fotókat tárja az érdeklõdõk elé. A kiállítás megnyitása elõtt és után Tiborcz Iván jazz-zenész gondoskodott a zenei aláfestésrõl. A 25. Ludvig Nemzetközi Mûvésztelep anyagából válogatott kollekció két hónapig lesz látható a Magyar Plakát Ház kiállító teremében.

H.Gy.2017-07-07 15:02:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül