Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046966    
Honlapkeszites

Szombaton indul a XIII. Mozdulj, Balaton! programsorozat

Szombaton indul a XIII. Mozdulj, Balaton! szabadidõsportos programsorozat, melynek keretében idén is - akárcsak tavaly - 34 település 37 strandján várják a sportolni vágyókat.


A szervezõk tájékoztatása szerint az érdeklõdõk igényei, illetve a pályák adta lehetõségek figyelembevételével kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, pétanque, valamint a vízben ûzhetõ sportágakban lesz lehetõség versenyek szervezésére. Augusztus 19-ig minden szombaton zajlanak majd programok, illetve ezen kívül a helyi szervezõk még két, szabadon választott idõpontot is megadnak. A sorozat augusztus 26-án, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon zárul, ahol a strandok egy-egy kispályás foci-, strandröplabda- és streetball-csapata vesz részt a XIII. "Mozdulj Balaton!" Sporttalálkozón.      

Bartsch János programigazgató kiemelte: a programban szerepet vállaló strandokat erre a nyárra mintegy ötmillió forint értékben szerelték fel új sporteszközökkel. A balatonlellei, a vonyarcvashegyi és az ábrahámhegyi helyszín teqball-asztallal gazdagodott, Fonyódon, Balatonfenyvesen, Balatonberényben és Gyenesdiáson pingpongasztallal bõvült a kínálat, Balatonakarattyát pedig vízisport-eszközökkel látták el. A Mozdulj, Balaton! csatlakozott a Magyar Vízilabda Szövetség Póló Nyár elnevezésû programjához, és a megállapodásnak köszönhetõen 26 strand kapott felfújható vízilabdakapu-párokat és labdákat, hogy ezzel is népszerûsítsék ezt a hagyományos magyar sikersportágat a fürdõzõk körében.

Emellett több településen - így például Balatonföldváron, Balatonszárszón és Gyenesdiáson - pályafelújítások kezdõdnek majd, hogy a jövõben még jobb körülmények között sportolhassanak a nyaralók - olvasható a közleményben.     

A programsorozat az Emberi Erõforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelõs Államtitkársága, a települési önkormányzatok és városüzemeltetési szervezetek támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósul meg.

MTI - Kanizsa2017-07-06 15:10:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül