Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416783    
Honlapkeszites

Több tucat csokorra való papírvirág készült tegnap a HSMK-ban

Elindult ugyanis a hagyományos Kézmûves játszóház. A gyerekek, a szülõk és a nagyszülõk egészen augusztus 9-ig minden szerdán együtt alkothatnak.


Mondhatni, telt ház volt a Kézmûves játszóházban. A programsorozat elsõ, mai foglalkozásán mindenki talált magának feladatot: a résztvevõk – kicsiktõl a nagyokig – mintát vágtak, tekertek, ragasztottak, végül pedig gyönyörködtek a végeredményben, mint a budapesti Nagypál testvérek és barátnõjük, Emma. „Most ilyen papírvirágokat csinálunk. Pálca kell hozzá és egy papírdarab, és ezt kell rátekerni, majd összeragasztani. És akkor kész a végén a virág” - mondta el Nagypál Virág, Nagypál Kíra és Varga Emma.

A Kézmûves játszóház alkalmain a következõ hetekben újabb és újabb témák, anyagok állnak majd a középpontban, jövõ szerdán például a levendula. „A nyár egyik kedvence a levendula, így ez lesz a következõ hét témája. Csinálunk még nyári ajtódíszt, hûtõmágnest, valamint papírgurigákat különbözõ állatokként hasznosítunk újra, aztán ékszereket készítünk bõrbõl” - fogalmazott Horváthné Gelencsér Edit a HSMK intézményegység-vezetõje.

A Kanizsai Kulturális Központ évek óta szervez a gyerekeknek nyári programokat, amikhez idõként a szülõk és a nagyszülõk is csatlakoznak. A Kézmûves játszóház csapatához augusztus 9-ig lehet csatlakozni szerdánként 10 és 12 óra között, a HSMK-ban.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-06 05:26:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül