Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54781246    
Honlapkeszites

Kiállítás nyílik a Ludvig Nemzetközi Mûvésztelep munkáiból

A 25. Ludvig Nemzetközi Mûvésztelep alkotásaiból nyílik kiállítás csütörtökön Nagykanizsán, a Magyar Plakát Házban.


A tárlaton negyvenöt festmény mutatnak be. A kiállítási anyag kilencven százaléka idén készült a Nagykanizsához közeli Kisrécsén, a kendlimajori mûvésztelepen, emellett olyan mûvek is láthatók lesznek, amelyek meghatározó szerepet töltöttek be a Ludvig mûvésztelep negyedszázados történetében - mondta el Ludvig Zoltán festõmûvész az MTI-nek.     

Hozzáfûzte: a kortárs festményeken a figurális ábrázolástól kezdve az abszolút absztraktig szinte minden mûvészeti irányzat megtalálható. Az alkotók a festõvásznakon az embereket leginkább érdeklõ, aktuális témákat jelenítették meg: a képeken a társadalmi viszonyokat, a menekültkérdést, a nõ helyzetével kapcsolatos különbözõ felfogásokat felvetõ gondolatok is megjelennek - fogalmazott Ludvig Zoltán.     

A témák jól reprezentálják a mai gondolkodásmódot - jegyezte meg a festõmûvész. Kiemelte, hogy a tárlaton sokféle mûvészeti irányzat, anyaghasználatot van jelen, ugyanakkor a kiállítás egységes érzetet kelt.     

Felidézte, hogy a 25. nemzetközi mûvésztelepre tizennyolc országból érkeztek mûvészek: az európai, ázsiai, afrikai, indonézi és orosz alkotók mellett idén elõször dél-amerikai festõ is részt vett a mûvésztelep munkájában, a fiatal mûvész Argentínából érkezett Kendlimajorba.     

A mûvésztelepen készült alkotások Zala megyében maradnak a Kortárs Mûvészetpártoló Alapítvány kezelésében. Negyed század alatt több száz mûalkotásból álló, gazdag gyûjteményt hoztak létre, amelyekbõl a kendlimajori mûteremben nyílik idõrõl idõre kiállítás.     

A mûvésztelep negyedszázados történetét reprezentatív könyvben foglalták össze, az ezer fotót tartalmazó jubileumi albumban a Ludvig mûvésztelepen alkotó képzõmûvészek portréit, életrajzát és jelentõsebb alkotásait is bemutatták.     

A Magyar Plakát Házban nyíló kiállítás augusztus végéig tekinthetõ meg Nagykanizsán.

MTI - Kanizsa2017-07-05 14:15:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül