Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55355709    
Honlapkeszites

Véget ért a kertszemlék elsõ fordulója

Megnézte "A legszebb konyhakertek" - Magyarország legszebb konyhakertjei országos versenyre benevezett 55 kanizsai kertet a helyi zsûri.


„Én nem tudom, milyen lehet a talaj, ez két éve lett trágyázva, de meg kell karózni a burgonyát.” Salamon József a nem túl nagy terület minden négyzetméterét évrõl évre kihasználja, a növényeket többségét magról neveli. A versenyre már többször nevezett. „Az elsõ évben volt egy második, egy harmadik helyem. Utána volt még egy második, a következõ évben pedig volt egy elsõ helyezésem. És így mindig jött az ötlet, hogy még szebbé tegyük. Tavaly volt egy országos elsõ helyem is, és akkor azt gondoltam, még egy évet megpróbálok. Ötleteket szerzek az internetrõl, szóbeszédbõl, a család segít ezekben a dolgokban. A munkában nem kell hogy segítsenek, mert ha jön a võm, nem engedek neki se hozzányúlni, senkinek. Ezt csak én – mondta el Salamon József.

A hatfõs zsûri ma fejezte be a helyi szemle elsõ fordulóját. Az ítészek három hét alatt 55 kertet, illetve birtokot látogattak végig. „Azt állapítottuk meg, hogy a kanizsai kertek a nagy szárazság ellenére is ugyanolyan szépek, vagy talán még szebbek is, mint tavaly. Nagyon sok új versenyzõ is jelentkezett a korábbi évekhez képest, és ezt pozitív eredménynek tartjuk. Elment a verseny híre, sok ember úgy van vele, hogy a saját kertjének szépségét igyekszik bemutatni nemcsak a szomszédjának, az utcabelieknek, hanem a város széles nézõközönségének is” - fogalmazott Dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó.

A szemle második fordulóját két hét múlva kezdik meg a zsûritagok.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-05 04:57:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül