Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760359    
Honlapkeszites

Barokk Randevú: kétnapos fesztivált rendeznek Keszthelyen

Barokk Randevú címmel kétnapos fesztivált rendeznek július 1-2-án a keszthelyi Festetics-kastélyban. A fellépõk között lesz számos olyan produkció, amely a barokk zenét modern felfogásban mutatja be.


"A barokk zene egyre inkább teret hódít Magyarországon, Budapesten szinte minden hétvégén van barokk koncert, és országszerte számos fesztivált rendeznek" - mondta Lombos Pál, a Barokk Randevú egyik szervezõje, a Swing á la Django elnevezésû formáció vezetõje az M1 aktuális csatorna mûsorában.     

Mint kifejtette, a kétnapos rendezvény jó lehetõséget biztosít arra is, hogy crossover jellegû produkciók bemutatásával, mûfajok és mûvészek keveredésével közelebb hozzák a közönséghez, befogadhatóbbá tegyék a barokk zenét Magyarországon.     

Lombos Pál kitért arra, hogy az általa vezetett Swing á la Django Bachtól Djangóig címû mûsorában a barokk zenét a francia manus szvinggel vegyítik, ezzel dzsesszesebbé teszik. Hozzátette: a barokk zene amúgy is dallamos, jól lehet rá táncolni. A Swing á la Django fõleg Bach fugáihoz nyúlt hozzá, és az erre alapuló mûsort mutatja be július 1-jén a kastély Tükörtermében.     

Szintén 1-jén játszik a Budapest Saxophone Quartet, amely Bányai Júlia énekesnõvel ad mûsort, Vivaldi és Händel mûveivel.     

A fesztivált Lombos Pál együtt álmodta meg Hollerung Gábor karnaggyal, a Budafoki Dohnányi Zenekar vezetõjével. A zenekar július 2-án este játszik, a programban Vivaldi Négy évszak, Piazzolla Négy évszak Buenos Airesben, Pergolesi Stabat Mater címû mûve is szerepel.

MTI - Kanizsa2017-06-27 10:11:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül