Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411148    
Honlapkeszites

27 óra, csaknem 500 résztvevõ - Rekordot javítottak Zalakaroson

A folyamatos vízicsúszdázás magyarországi idõtartam-rekordja dõlt meg a Gránit Fürdõben. Csaknem ötszáz jelentkezõ 27 órán át csúszdázott az élményfürdõben szombat 10 órától vasárnap 13 óráig, összesen egyébként több mint nyolcezerszer csúsztak le a rekorddöntõk.


A jelentkezõket óránként egymást követõ csoportokba osztották, de teljes csapatok is érkeztek. „Zalaegerszegrõl, csapatépítés szempontjából, pontosabban osztályprogramot szerettünk volna és az osztályból, a gyermekem osztályából jöttünk többen” - mondta Tornyos Ágnes.

Az éjszakai órákban munkahelyi közösségek, tûzoltóegységek, de fõleg sportoló egyesületek tagjai tartották a frontot, volt csapat, amelyik csaknem két órát teljesített. „Igazából évlezárásnak szántuk, tehát a tavaszi szezonunk most ért véget, az iskolának is vége lett, és úgy gondoltuk, hogy akkor a srácokkal eljövünk egyet bulizni, egyet csúszunk, és ilyen módon lezárunk, kicsit kiengedjük a gõzt” - árulta el Hóbár Péter (Röntgen Judó Klub, Nagykanizsa).

Szinte minden korosztályból akadtak próbálkozók, a legtöbben azonban a vakációzó gyerekek közül vettek részt a rekordkísérletben. „Már tízszer biztos lecsúsztam a nagy csúszdán, hát, a sárgán kb. háromszor-négyszer. ezen meg ötször-hatszor” - mondta Varró András.

Elõzetesen csaknem ötszázan regisztráltak a rekorddöntési kísérletre Zalakaroson. A folyamatos vizicsúszdázás hazai csúcsát korábban Siklóson állították fel, eddig 26 óra volt. „Rendkívüli kihívásnak tartottuk, hogy a siklósiak rekordját megdöntsük. Ez úgy néz ki, hogy sikerülni fog, másrészt pedig egy nagyon jó bulilehetõséget látunk, illetve a csapatokat összekovácsolva egy jó kis közösségi program. Mind nekik, mind pedig a Zalakarosi Fürdõnek” - vélekedett Horváth Erika a Gránit Fürdõ programszervezõje.

Vasárnap 13 órakor végül hivatalosan is megdõlt az eddigi rekord. „Percenként öten csúsztak le, az összes csúszás tehát biztosan több mint 8000 a legyõzött szintkülönbség pedig több mint 40 kilométer” - mondta Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora.

Az új eredményt hivatalosan is feljegyezték: a csaknem 500 résztvevõ 27 órára javította a csúcsot.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-06-27 04:54:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül