Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772236    
Honlapkeszites

Kvártélyházi nyár és ZAKO fesztivál Zalaegerszegen

Shakespeare A két veronai nemes címû mûvének kortárs, zenés átiratának bemutatójával kezdõdik július 1-jén a ZAlaegerszegi KOrtárs Mûvészeti Fesztivál (ZAKO), amelyen egy Zalaegerszegrõl készült vadonatúj produkciót is színpadra állítanak.


A Manna Kulturális Egyesület és a Kvártélyház Szabadtéri Színház ötödik alkalommal rendezi meg a fesztivált a zalai megyeszékhelyen.     

Tíz elõadást mutatnak be július elsõ hetében, ebbõl kettõt a Kvártélyházban láthat elõször a közönség - mondta a Manna elnöke a programismertetõ sajtótájékoztatón. A két veronai nemes címû darab kortárs, zenés átiratát a Terminal Workhouse alkotóközösség mutatja be Két Verona Kft. címmel.     

Mindenki Egerszegre! címmel újabb premiert tartanak július 8-án: A k2 Színház tagjai egy hetet töltenek Zalaegerszegen, beszélgetnek a város lakóival, ismerkednek a várossal. Elõadásukat a városi legendák és az itt szerzett élményeik alapján viszik színre és mutatják be egyetlen alkalommal a Kvártélyház udvarán - fûzte hozzá Gáspár Anna.     

Idén elsõ alkalommal határon túli mûvészek is érkeznek a fesztiválra. A Marosvásárhelyi Mûvészeti Egyetem hallgatói a Kiadjamagát címû elõadást játsszák Zalaegerszegen.     

A programban szerepel még Mrozek Egy nyári nap címû vígjátéka, az Április Párizsban címû szerelmes vígjáték és a Quimby-dalokkal fûszerezett Megadom magam címû zenés történet.     

A kortárs magyar mûvek közül Parti Nagy Lajos Az étkezés ártalmasságáról szóló elõadását mutatják be.     

A fesztiválon fellép a Dumaszínház, a gyerekeket pedig a Marica Bábszínháza várja a mesés-zenés produkcióval.     

Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetõje a július 12-én induló saját elõadásokról szólva elmondta, hogy programsorozatuk a tavaly nagy sikerrel bemutatott Csárdáskirálynõvel kezdõdik.     

Az idei, 11. kvártélyházi nyár bemutatója július 28-án a Lovagias ügy címû zenés vígjáték lesz, amelyet hat alkalommal láthat a közönség. A fõbb szerepeket Bot Gábor, Czegõ Teréz, Debrei Zsuzsanna, György János, Gyurity István, Hertelendy Attila, Szabó Noémi, Szakály Aurél és Zsíros Viktor játssza.     

Zalaegerszeg polgármestere hangsúlyozta, hogy a ZAKO fesztivál és a szabadtéri színházi elõadássorozat kiegészíti egymást. Az elõbbi az alternatív mûvészet iránt is fogékony réteget szólítja meg, míg az utóbbi a nyárhoz kapcsolódó, vidám, könnyed, igazi kikapcsolódást jelentõ produkciókat kínál - fejtette ki Balaicz Zoltán, aki szerint az elmúlt tíz év sikere igazolta, hogy az Kvártélyház udvara tökéletesen alkalmas a nyári színpadi produkciók bemutatására.     

A polgármester kitért arra is, hogy fejlesztések kezdõdnek, amelyek eredményeként megszépülhet és közösségi térként mûködhet az 1765-ben épült Kvártélyház.  

MTI - Kanizsa2017-06-26 14:24:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül