Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55388965    
Honlapkeszites

Idén alig több mint 300-an mentek el ingyenes anyajegyszûrésre a Kanizsai Dorottya Kórházba

A négyhetes szûrési program elsõ hetében a kórházi dolgozókat, utána pedig a civileket várták vizsgálatra. Az orvosok melanomás esettel nem találkoztak, viszont megváltozott szerkezetû anyajeggyel igen. Akiknél ilyent tapasztaltak, azokat sebészeti beavatkozásra küldték.


Egy ilyen készülékkel vizsgálják az anyajegyeket a Kanizsai Dorottya Kórházban. Az elmúlt hetekben többször is belenéztek a szakorvosok. Egy hónapig tartott ugyanis az ingyenes anyajegyszûrés, amelyre idén alig több mint 300-an jelentkeztek. „A szakmai tapasztalatunk alapján azt látjuk, hogy bár mi felajánlottuk, és nagyon komoly szakorvosi ráfordítással fogadtuk a betegeket, de mégis azt látjuk, hogy nem jelent meg annyi beteg, amennyi esetleg megjelenhetett volna” - mondta el Dr. Brünner Szilveszter a Kanizsai Dorottya Kórház fõigazgatója.

A szûrési program 4 hétig tartott. Az elsõ héten az egészségügyi dolgozókat vizsgálták meg, majd utána a civileket. A szûréseken szerencsére nem találtak melanomás esetet, viszont megváltozott anyajegyet igen. „Nagyon sok olyan anyajeggyel, ami a dermatoszkópos vizsgálat alapján már szerkezetileg nem azt mutatta, ami egy normális anyajegyre jellemzõ. Ezért sebészetre, tehát anyajegy eltávolításra 26 alkalommal küldtünk beteget, van, akinél nem egy, hanem több anyajegy eltávolítását is javasoltuk” - fogalmazott dr. Buzás Judit bõrgyógyász.

Az ingyenes melanoma szûrést várhatóan jövõre is megszervezik majd a nagykanizsai kórházban, amelyre még több embert várnak.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-06-24 06:15:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül