Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400087    
Honlapkeszites

Romániai választásokról, az SZDSZ új korszakáról

Két témáról, a romániai választásokról és az SZDSZ hétvégi küldöttgyûlésérõl tartott sajtótájékoztatót Kovács Kálmán országgyûlési képviselõ, az SZDSZ Zala megyei elnöke, a külügyi és határon túl magyarok bizottságának tagja.

Az országgyûlési képviselõ úgy gondolja, hogy az erdélyi magyarság EU által támogatott autonómia törekvése súlyos csorbát szenved, ha Traian Baseschu régi-új román államfõ nem fog változtatnia korábbi álláspontján. Továbbá sajnálatosnak tartják, hogy az erdélyi magyarság belsõ ügyét Magyarországról megosztó jelleggel kommentálják politikai tényezõk.


Elmondta azt is, a hétfõi parlamenti ülésen megpróbál interpellálni az e-Magyarország pontok ügyében. Nem hiszi, hogy a megszorításokat pont a legrászorultabbaknál kell alkalmazni, hiszen látjuk, milyen anyanyelvi gondokkal küszködnek a határainkon túl.
A hét végén tartja küldöttgyûlését a Szabaddemokraták Szövetsége, amelyen egy új programot, új korszakot szeretnének elindítani. A küldöttgyûlés elsõ felszólalójaként egy zalait üdvözölhetnek. Dr. Szigethy István: Vissza a gyökerekhez címû cikkét a küldöttgyûlésnek szánják, mely a XIX.-XX. század klasszikus magyar liberális politikai irányvonalát, mint követendõ célt tûzi a következõ idõszak SZDSZ-es politikája elé. A megyei elnök bízik benne, hogy ismét zalai gondolatok jelennek meg az egyetlen magyar liberális párt programjában, amelyek a jövõben újra eredményessé tehetik a pártot.
B.E.2009-12-14 09:48:17


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül