Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088619    
Honlapkeszites

„Dezemberfest” a Cserháti Iskolában

A Cserháti Sándor Mûszaki Szakképzõ Iskola és Kollégiumban immár hagyománnyá vált a Dezemberfest elnevezésû – müncheni sörfesztiválhoz és az adventhez kapcsolódó – országismereti vetélkedõ.

Az Oktoberfest a müncheniek ünnepe, amelyet nemzetközivé tettek. Ezt az ünnepet nemcsak õk ünneplik, hanem szerte a világon mindenki. Mirõl is szól az Oktoberfest? Sörrõl, Németországról, Münchenrõl. A világ minden táján kíváncsiak erre az ünnepre, és évente több milliónyian meg is látogatják. A sörvárakból álló fesztiválon a vendégek „Keferloherbõl” isznak, és hordóból csapolják a sört, melybõl évente csaknem 6 millió liternyi elfogy.


Advent a várakozás ideje, a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (pontosabban december 25-ét) megelõzõ negyedik vasárnaptól számított idõszak, amikor adventi koszorút készítünk. A karácsonyi várakozás izgalmát növelve egyes családokban a gyermekeket advent kezdetekor adventi naptárral lepik meg. Münchenben krampuszfutást rendeznek. Weihnachtsstolle-t készítenek. Németország és Ausztria csaknem minden városában nagy hagyománya van az adventi karácsonyi vásárnak (Christkindlmarkt).
e két ünnep hangulatát próbálják idehozni Nagykanizsára „Dezemberfest” néven. A programon vetélkedõ, sörívó verseny (alkoholmentes), puzzle, csokoládéevõ verseny, közös éneklés, és egyéb érdekességek szórakoztatták a diákokat.
Az immár hagyományokkal rendelkezõ, helyi színtû kezdeményezést a cserhátis német tanárok szervezték Mártonné Szalai Katalin, a német nyelvi munkaközösség vezetõjének irányításával.
B.E.2009-12-11 11:40:04


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül