Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414914    
Honlapkeszites

Több évtized után újra lesz búcsú a látóhegyi kápolnánál

1776-ban Szent Donát, 1816-ban Szent Bertalan titulussal említik a krónikák a szõlõhegyen álló kis épületet, amely július 1-jén, Péter és Pál napja után várja a környékbelieket szentmisére.


Szállt a por tegnap a kápolna környékén - birtoktulajdonosok és a Szívbetegekért Egyesület tagjai is részt vettek a búcsúi készülõdésben, és kitakarították a kápolnát. „A mi klubunk olyan, hogy összefogunk. Tehát akármilyen alkalom van, vagy ilyen céllal össze vagyunk hívva, mindenki jön, természetesen. Ez meg egy nemes dolog azt hiszem, hogy egy ilyen kápolnát ha nem is felújítjuk, de kitakarítjuk legalább" - mondta el Baraniuk László.

Hegedûs Györgyné, a Szívbetegekért Egyesület elnöke látóhegyi birtoktulajdonos, és azonnal a kezdeményezés mellé állt. „A hegynek ez egy gyönyörû szimbóluma. Fel kellene eleveníteni újra azokat a dolgokat, amik nagyon régen voltak. Az én gyerekkoromban is. És több hegyi lakó mondja, hogy az õ gyerekkorában bizony itt nagy búcsúk voltak" - fogalmazott Hegedûs Györgyné a Szívbetegekért Egyesület elnöke.

A búcsúmise július 1-jén 12 órakor kezdõdik, melyet Szûcs Imre, a Jézus Szíve-templom plébánosa celebrál.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-06-21 05:17:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül