Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396953    
Honlapkeszites

Nagykanizsán Bajcsa és térségünk kapott új fõpásztort a Gyõrbe helyezett Veres András után

Július 8-án, 10.30-kor iktatják be Székely Jánost - Üdvözlõ üzenet a kinevezett megyéspüspöktõl.

Dr. Székely János, kinevezett szombathelyi megyéspüspök rövid üdvözlõ üzenetet küldött az egyházmegye híveinek és papjainak. Ebben mindenkit szeretettel hív beiktatási szentmiséjére július 8-ára Szombathelyre.

Kedves paptestvérek, kedves testvérek!

A Szentatya Úrnapján közzétett kinevezésével rám bízta a Szombathelyi Egyházmegye fõpásztori szolgálatát. A Szombathelyi Egyházmegye Magyarországnak az a vidéke, ahol igen sokan megõrizték és élik hitüket, gyökereikhez ragaszkodnak, és azokat ápolják. Sok nagyszerû papot, hitoktatót és világi hívõt volt alkalmam megismerni az elmúlt évek során az egyházmegyében. Ezért is nagy örömmel vállalom a rám bízott küldetést.


Elõre is kérem a paptestvérek és minden kedves testvér együttmûködését és segítségét. Minden erõmmel azon leszek, hogy a paptestvéreket erõsítsem a papi szolgálatuk megélésében, szolgáljam egyházmegyénk lelki megújulását, segítsem a családokat a hûség, az irgalmas szeretet, a gyermekáldás elfogadásának útján, bátorítsam a szenvedõket, a szegényeket, az elhagyatottakat. Isten kegyelmével törekedni fogok arra, hogy magam is Krisztushoz, az Örök Fõpaphoz egyre jobban kapcsolódva az Õ igéjét bátran hirdessem, és az Õ szeretetét közvetítsem mindenki felé.

A beiktatási szertartás július 8-án, szombaton délelõtt 10.30-kor lesz a Szombathelyi Székesegyházban. Erre az ünnepre nagy szeretettel hívom és várom a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia minden tagját, a paptestvéreket, a híveket, a testvéregyházak képviselõit, a közélet képviselõit és minden jóakaratú embert. Addig is kérem mindannyiuk imáját, hogy a jászol és a kereszt, az alázat, az egyszerûség és az önfeláldozó nagylelkûség legyen lelkipásztori szolgálatom vezérfonala és erõforrása. Krisztus, a Jó Pásztor vezessen mindannyiunkat az imádság és az egyre nagylelkûbb szeretetet útján! A Szûzanyának, Egyházunk Anyjának, a magyarok Nagyasszonyának oltalmába ajánlom fõpásztori szolgálatomat.

Mindannyiukra Isten bõséges áldását kérve, Székely János kinevezett szombathelyi megyéspüspök

martinus.hu - Kanizsa2017-06-19 15:55:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül