Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358698    
Honlapkeszites

Zalaegerszeg pályázna elsõként a munkásszálló-fejlesztési programra

Zalaegerszeg kíván elsõként pályázni a munkásszállók felújítására vonatkozó kormányzati program forrásaira, a felújítandó épület használatára már több cég is szerzõdött az önkormányzattal.


A zalai megyeszékhely közgyûlésének csütörtöki ülésén Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) arról számolt be, hogy Zalaegerszeg elsõként kívánja benyújtani pályázatát a 600 millió forintból tervezett egykori ZÁÉV munkásszálló felújítására. A 162 férõhelyesre tervezett - három mérnöklakásnak is helyet adó - munkásszálló költségeit 60 százalékban fedezné a kormányzati forrás, a további 240 millió forintot a város biztosítja.     

A polgármester elmondta azt is: korszerûen felszerelt, legfeljebb kétágyas szobákat alakítanak ki konyhapulttal, fürdõszobával. Az önkormányzat már elõszerzõdést kötött öt, Zalaegerszegen jelentõs számú munkavállalót foglalkoztató hazai és nemzetközi céggel, amelyek ott helyeznék el távolabbról érkezõ dolgozóik egy részét.     

A zalaegerszegi közgyûlés egyebek mellett tárgyalt a települési operatív program újabb elemeinek megvalósítását szolgáló forrásokról is. A 16,8 milliárd forintos keretbõl ezúttal arról döntöttek, hogy 120 millió forintot biztosítanak a városháza külsõ hõszigetelésére - miután korábban már megtörtént a korszerûsítések nagyobb része -, illetve 900 millió forintot szánnak a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok teljes energetikai korszerûsítésére, így a fûtési rekonstrukcióra, nyílászárók cseréjére, illetve hõszigetelésre.

MTI - Kanizsa2017-06-15 17:23:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül