Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410953    
Honlapkeszites

Magyar Államkincstár: nem fog csúszni a nyugdíjak kifizetése

Nem fog csúszni a nyugdíjak kifizetése azt követõen sem, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság feladatait a Magyar Államkincstár (MÁK) veszi át novembertõl - mondta Dancsó József, a MÁK elnöke hétfõn az M1 aktuális csatorna reggeli mûsorában.


Ismertette, hogy jelenleg az egyesítés elõkészítése zajlik, munkacsoportok vizsgálják az átállás lehetõségeit annak érdekében, hogy november 1-jére megvalósuljon a teljes szervezeti integráció.     

Legnagyobb kihívásnak az eltérõ szervezeti kultúrák összehangolását nevezte, de felidézte, hogy korábban már sikerrel bonyolítottak le hasonló átalakítást: januárban a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal több feladatát vették át. Jelenleg a 2016-os egységes kérelmekhez kapcsolódó végkifizetési feladatokat intézik, így a törvényes határidõig, június 30-ig minden gazdához eljutnak a kifizetések, a héten csaknem 20 milliárd forint kifizetését indítja el a hivatal - tette hozzá.     

A MÁK havonta 1 millió ember bérszámfejtését végzi el, 13 ezer intézmény számláját vezeti és a jövõben is megbízható, pontos szakmai munkára törekszik - mondta Dancsó József.

MTI - Kanizsa2017-06-12 09:39:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül