Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410976    
Honlapkeszites

Reklámpiaci gazdálkodóval szemben nyomoz a NAV

Egy reklámpiaci gazdálkodó ellen folytat büntetõeljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közérdekû bejelentés alapján - reagált az adó- és vámhatóság pénteken az MTI kérdésére.


Az MTI a Magyar Idõkben megjelent hírrel összefüggésben kereste meg a NAV-ot, amely szerint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft.-nél nyomozás folyik költségvetési csalás miatt, a Jobbik plakátkampánya kapcsán.     

Részleteket az adóhivatal a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem közölt.     

A Magyar Idõk pénteki számában olvasható cikk szerint a két cég megtévesztette a NAV-ot azzal, hogy lényegesen kevesebb hirdetési felületet vallott be annál, mint amennyit valójával a Jobbik rendelkezésére bocsátottak.     

Hollik István, a KDNP országgyûlési képviselõje sajtótájékoztatóján a témával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy milliárdos méreteket ölthet a "Jobbik-Simicska korrupció". Szerinte a Jobbik "összevissza beszél" a plakátok számáról és arról, hogy mennyi ideig bérelte a felületeket. Vona Gábor 2500 plakátról beszélt, de akár ezerrel is több lehet ennél - mondta.

Hozzátette: a pártelnök áprilisban azt nyilatkozta, hogy egy hónapra bérelték a plakáthelyeket, ehhez képest ma még ugyanúgy láthatók a plakátok mindenhol - tette hozzá a kormánypárti képviselõ.     

A Jobbik szerint a piaci szokásoknak megfelelõ szerzõdést kötöttek, ami azt jelentené, hogy három hónapra ennyi plakáthely értéke mintegy 2,5 milliárd forint - magyarázta a kereszténydemokrata képviselõ. Hozzáfûzte: a Jobbik tavalyi költségvetési támogatása viszont 476 millió forint volt, a mostani kampány értéke pedig az ötszöröse ennek. Fotó: Magyar Idõk

MTI - Kanizsa2017-06-09 16:08:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül