Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411125    
Honlapkeszites

Komolyan veszik, becsben tartják

Torontóban, a Budapest Parkban lévõ 1956-os emlékmûnél emlékezett a legnagyobb kanadai magyar közösség a trianoni tragédiára, köszöntve a nemzeti összetartozás napját is. A magyar kormány nevében Cseresnyés Péter munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkár helyezte el a tisztelet virágait. Késõbb a Magyar Házban Teleki Gergõ zongoramûvész adott hangversenyt.


Cseresnyés Péter a központi rendezvényen mondott beszédében hangsúlyozta: a kanadai diaszpóra magyarjai példát adnak abból, hogyan kell az identitásunkat továbbadni, akár több ezer kilométerre az anyaországtól. Mint mondta, a 2010 óta - ekkor nyilvánította az akkori új országgyûlés a nemzeti összetartozás napjává június 4-ét - eltelt hét év elég volt arra, hogy bebizonyosodjon: ezt a fogalmat a világban szétszóródott magyarság komolyan veszi, becsben tartja, megbecsüli, s a magyar kormány támogatásának köszönhetõen olyan egység formálódott az elmúlt években, amely megerõsítette a magyarságot – lelkileg, szellemileg, s ahol kellett, gazdaságilag is.

Péter Árpád

Fotók:

Cseresnyés Péter Torontóban: Olyan egység formálódott, amely megerõsítette a magyarságot

A kanadai megemlékezésen Teleki Gergõ adott hangversenyt

 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Kanizsa Lokálpatrióta Hetilapban jelent meg. A megjelenés idõpontja: 2017.06.09.2017-06-09 11:21:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül