Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395120    
Honlapkeszites

Hamarosan kezdõdik a kertszemle

Nagykanizsa idén is részt vesz a Magyarország legszebb konyhakertjei versenyben. A szervezõk azt mondják: bár a nevezõk létszáma idén csökkent, a lelkesedés megmaradt.


A program kezdetekor megfogalmazott célok ma is ugyanazok: egészséges zöldség és gyümölcs kerüljön az asztalra. A kertek megmûveléséhez pedig mozgás is kell, ami szintén az egészséget szolgálja. A város 2013 óta vesz részt a megmérettetésen, azóta számos szép eredményt értek el a kanizsai kertek és gazdáik. „Az elsõ évben 3 országos díjat, a második évben 4 országos díjat, a harmadik évben 5 országos díjat, tavaly pedig már 6 országos díjat nyertek el a nagykanizsai kertek. Bízunk benne, hogy ez a folyamat idén is folytatódik” - hangsúlyozta dr. Szabados Gyula, önkormányzati tanácsadó.

Ma bemutatták a zsûri új tagjait is, Jakabfiné Ági biokertész és Lancsák Lajos nyugalmazott fõkertész vesz majd részt a szemlében. A zsûrizést fiatalok is segítik. „Az idei évben is diákok fogják segíteni a munkánkat, akik nem csak a kertek szemlézésében, hanem a jegyzõkönyvek feltöltésében is részt vesznek” - mondta Kálovics Andrea, zsûrielnök, parkfenntartási referens.

Az idei versenyre 53 kertet neveztek. A zsûrizés elsõ fordulója a jövõ héten kezdõdik, a második szemle júliusban lesz. A verseny helyi eredményhirdetését augusztus 18-án tartják, az országos megmérettetés eredménye pedig szeptemberben derül ki.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-06-09 05:06:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül