Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046841    
Honlapkeszites

Június 30-ig pályázhatnak a kórusok minisztériumi támogatásra

Június 30-ig pályázhatnak már mûködõ vagy a jövõ tanévtõl munkájukat megkezdõ iskolai kórusok minisztériumi támogatásra.


A már mûködõ kórusok maximum egymillió forintra, a 2017/2018-as tanévben munkájukat megkezdõ, minõsítést is vállaló énekkarok maximum félmillió forintra pályázhatnak - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelõs államtitkár sajtótájékoztatón.     

Hozzátette: a minõsítést nem, csak a kezdõlépéseket vállaló kórusok számára a maximum pályázati keret háromszázezer forint.     

Az emberi erõforrások minisztere által 100 millió forintos keretösszeggel támogatott iskolai kórusoknak szóló pályázaton magyarországi és határon túli iskolák fenntartói vehetnek részt.     

Az államtitkár kiemelte: a mindennapos éneklés bevezetésére megalakított munkacsoport kétéves munkájának elsõ eredménye az iskolai kórusokat támogató pályázat, amely az egyházi, állami és alapítványi fenntartókra is kiterjed. A támogatási összeg elkölthetõ a kottavásárláson túl a megjelenés egységesítésére, egyenruhák, kiegészítõk vásárlására, tiszteletdíjra, szerzõi jogdíjra, utazási és szállásköltségre, valamint dokumentációs költségekre is.     

A szakmai program második pilléreként kiadványsorozattal, tematikus gyûjteményekkel támogatják a kórusok repertoárjának bõvítését - közölte, hozzátéve: az elsõ füzet 100 népdalt tartalmaz.     

Hoppál Péter harmadikként a mindennapos éneklést támogató továbbképzések elindítását jelentette be, amelyek az óvodapedagógusoktól kezdve a tanítókon át a tanárokig szólítják meg a szakembereket.     

Az államtitkár elmondta: a közös éneklés sok kompetenciát fejleszt, hozzájárul az önbecsülés, az önértékelés és a társas együttmûködés fejlõdéséhez, ezért helyeznek hangsúlyt a mindennapos éneklés feltételeinek megteremtésére.

MTI - Kanizsa

A fotó illusztrácó. Forrás: archív/kanizsaujsag.hu. A képen a Nagykanizsai Vegyeskar látható2017-06-08 13:50:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül