Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088983    
Honlapkeszites

Sokszínû, színvonalas elõadások a Griff Bábszínházban

Témaválasztásban bábtechnikában és az elõadások megvalósításában is sokszínû, színvonalas elõadásokat mutatott be a 2016/2017-es évadban a Griff Bábszínház - értékelte az elmúlt idõszakot Szûcs István igazgató a társulat szerdai évadzáró ülésén.


Az igazgató összegzés szerint az elmúlt évben valamennyi bábjátékot magas színvonalon állítottak színpadra. A korábbi évhez képest mintegy 15 százalékkal emelkedett a az elõadások és ezzel párhuzamosan a nézõk száma: a 2016/2017-es évadban 330 elõadást játszottak, a produkciókon összesen 35 ezer nézõ vett részt. Az elõadásokra 4862 bérletet váltottak, hatszázzal többet, mint egy évvel korábban - ismertette Szûcs István.       

Kitért arra is, hogy az évad elején felújították a bábszínház fogadótereit, hogy "gyermekbarát" környezetben fogadhassák a fiatal nézõket.     

A 2017/2018-as évadban is más-más elõadással várják az óvodás és az iskolás korosztályt. Lesznek majd "vándorbérletes" elõadások is, amelyeket a helyi környezethez, lehetõségekhez igazodva mutatnak be - errõl már Bartal Kiss Rita mûvészeti vezetõ beszélt az MTI-nek.     

A mûsorra tûzött bábelõadások közt lesz klasszikus mese, a Jancsi és Juliskát Grimm meséje alapján állítják színpadra. A következõ évadban a zalaegerszegi gyermekeknek is bemutatják Darvasi László története alapján készült, A 3 emeletes Mesekönyv címû bábjátékot. Az elõadás Tóth Mátyás vizsgaelõadása volt, az elõadás koprodukcióban készült a Színmûvészeti Egyetemmel - mondta el Bartal Kiss Rita.       

Beszélt arról is, hogy az Ezüst cipõben jár a hold címû elõadás a karácsonyi hangulatot idézi. Az elmúlt évadban vidéki tájelõadáson játszották a Szemenszedett mesét, idén pedig a zalaegerszegi színházban az óvodásoknak mutatják majd be.     

Hozzáfûzte: az Ide-oda címû elõadás témája gyermekbarátság, amely az óvodás és az iskolás korosztály száma is egyaránt izgalmas témát vet fel. A csoportdinamikának egy "mesei leképezése", amely arról szól, hogy a gyerekek milyen szempontok alapján választanak barátokat. A próbafolyamat workshoppal indul, a színészek két hétig dolgoznak a tervezõvel, a dramaturggal, a rendezõvel. Az elõadást drámapedagógiai foglalkozáson is feldolgozzák - magyarázta Bartal Kis Rita.     

Beszámolt arról is, hogy október végén Tajvanra utazik a társulat. Tajpejben, a fõvárosban a csecsemõszínházról tartanak konferenciát: Bartal Kis Rita elõadásában a babaszínházi programról beszél, emellett rendezõi, tervezõi és zenei workshoppot is tartanak. A társulat a Pötty és a Piroskaland címû elõadást mutatja majd be.     

A két produkciót az Aprók színháza elnevezésû program keretében az elmúlt évadban mutatták be Zalaegerszegen, az elõadást féléves korosztálytól ajánlották.

MTI - Kanizsa2017-06-08 09:32:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül