Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411104    
Honlapkeszites

Pünkösdölés volt Kanizsán

A programot a Kanizsai Kulturális Központ és a Zalagyöngye Táncegyüttes szervezte. Pünkösd vasárnapján egykoron a falubeli lányok énekelve-táncolva körbejárták a házakat. Termékenységvarázslással összekötött köszöntõket elõadva vezették a pünkösdi királynét.


A Szentlélek eljövetelének ünnepén már 3. alkalommal vonultak végig a városon a néptáncos hagyományõrzõk. Elsõként a Városházánál mondtak köszöntõt. „Én is majdnem meghatódtam, de valóban igaz, hogy a pünkösd a megújulás ünnepe. És ma ez a gyönyörû hölgykoszorú közvetítette számunkra az örömteli eseményt. Azt hiszem, méltó ünnepe volt ez a mai napnak” - mondta Karádi Ferenc alpolgármester.

A pünkösdölõk a Jézus Szíve Plébániánál is megálltak. A hagyományt a Zalagyöngye Táncegyüttes élesztette fel. „Ezekkel az elõadásokkal könnyebb átélni, megérteni, talán átörökíteni ezeket a hagyományokat, amelyek már-már feledésbe merülnek. Próbáljuk így is továbbadni, hogy újraélesztjük – nem eljátsszuk, hanem elõadjuk, végigköszöntjük a városnak azokat a prominens személyiségeit, akiket úgy gondoljuk, nem lehet kihagyni egy ilyen eseménybõl”- vélekedett Tóth István, a Zalagyöngye Táncegyüttes mûvészeti vezetõje.

A pünkösdi menet végállomása a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ volt. Itt a köszöntést követõen koncertek kezdõdtek és vidám kikapcsolódás várta a kanizsaiakat.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-06-07 05:07:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül