Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55388374    
Honlapkeszites

Újabb esély a Felhõtlen Gyermekkorra

Idén is nélkülözõ és bántalmazott gyermekeknek gyûjtöttek adományt a Tesco vásárlói. Közel 33 millió forintot gyûjtöttek össze a Tesco vásárlói az Ökumenikus Segélyszervezet Felhõtlen Gyermekkor adománygyûjtõ kampányában. A május 31-éig tartó áruházi gyûjtés során befolyt adományokból a segélyszervezet nehéz sorsú, traumát szenvedett gyerekek gyermekkorát teszi felhõtlenebbé.


A Felhõtlen Gyermekkor adománygyûjtõ kampány évrõl-évre a nélkülözésben élõ, nehéz sorsú gyermekek helyzetére hívja fel a figyelmet, a kampány során gyûjtött adományokból pedig nekik és családjaiknak nyújt kapaszkodót. A Tesco az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként rendszeresen támogatja a szervezet kampányait: karácsony elõtt a szeretet. éhség., tavasszal a Felhõtlen Gyermekkor kampányokba kapcsolódik be. Idén, a Felhõtlen Gyermekkor kampányban május 2-ától 31-éig vásárolhatták meg a 250 forintos adománykuponokat a Tesco vásárlói az áruházlánc kasszáinál. Õk összesen 131 803 darab kupont vásároltak, így 32 950 750 millió forinttal járultak hozzá a nélkülözõ és bántalmazott gyermekek felzárkóztatásához.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1500 hátrányos helyzetû gyermek felzárkóztatását segíti, több mint 500 gyermeknek biztosít menedéket, és 250-nél is több bántalmazott gyermeknek nyújt segítséget a továbblépéshez. A Felhõtlen Gyermekkoradománygyûjtésbõl befolyt összegbõl terápiás foglalkozásokat,korai mozgásfejlesztõ programokat tart, tanodát üzemeltet, valamint két nyári tábort is szervez, amelyek segítenek a gyermekeknek hozott problémáik feldolgozásában, és a gyógyulásukhoz szükséges élményekhez juttatják õket.

Ugyan a Tesco áruházakban már lezárult a gyûjtés, a 1353-as számon továbbra is lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet programját, és ezzel megannyi gyermek Felhõtlen Gyermekkorát - tájékoztatta lapunkat az TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

 

(PR)

Fotó: illusztráció - Fekete Dániel/Ökumenikus Segélyszervezet2017-06-06 13:20:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül