Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42583808    
Honlapkeszites

Labdarúgás: makói ellenfélnézõben

Mint azt már elõztesen megírtuk, a Zalai megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság aranyérmese, az UFC Nagykanizsa gárdája a Makói FC-vel játszhat osztályozót az NB III-ért. Gombos Zsolt vezetõedzõ együttese június 10-én, szombaton 17 órától idegenben, vagyis a Maros-partiaknál kezdi a párharcot, a visszavágót pedig június 17-én, úgyszintén szombaton és akkor is 17 órától rendezik Nagykanizsán, az Olajbányász-stadionban.

A makói labdarúgás története - a dél-zalai városéhoz hasonlóan... - sem mentes az éles kanyaroktól, a jelenlegi együttes mûködését például 2011-tõl datálják, de emlékezhetünk nem is oly' régrõl akár még arra is, hogy a dél-alföldi város csapatának labdarúgói a második vonal Keleti csoportjában a harmadik helyen végeztek - 2009-ben - , hivatalosan Makó FC néven.


Akkor bajnoki keretek között a Ferencvárosi TC látogatása jelentette a nagy szenzációt, a zöld-fehérek ki is kaptak 2-1-re a Maros partján, de tavaly októberben például az MK legjobb 64 együttese között a Videoton utazhatott Makóra. Ezt sem tartják már az újkori futballtörténet kis tettének a helyiek, a megyei bajnokság megnyerése azonban legalább olyan siker, sõt... Azért nem árt óvatosnak lenni Méhes Tibor vezetõedzõ legénységével, hiszen a már említett Vidi elleni párharcot megelõzõen például az NB III-as Sárvárt búcsúztatták az MK-ban...

A Makói FC a Csongrád megyei I. osztályú bajnokságot egyébként 23 gyõzelemmel, valamint két döntetlennel és három vereséggel zárta, 71 pontot gyûjtve a gólkülönbsége 87-16-os volt. A második Csongrád TSE 68 egységgel zárt úgy, hogy a csongrádiaktól a szezon során négyet levontak, ennek (is) köszönhetõen a makóiak készülhetnek az osztályozóra.

P.L.2017-06-06 11:57:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül