Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408803    
Honlapkeszites

Eddigi legmagasabb nézõszámát érte el a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

Története legmagasabb nézõszámát érte el a 2016/2017-es évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház - közölte a társulat pénteki évadzáró társulati ülésen a teátrum igazgatója.


A szezonban 269 elõadást játszottak, a produkciókat több mint 76 ezren látták - részletezte Besenczi Árpád, hozzátéve, hogy a bérletesek száma meghaladta 11 ezret.     

Mint fogalmazott, a nézõk részérõl nagy igény van a szórakoztatóbb darabokra, ezért a mûsortervbe több könnyedebb darabot is választottak. Ugyanakkor törekedtek arra, hogy minõségi elõadásokat állítsanak színpadra: a Balfácánt vacsorára címû vígjátékot, A dzsungel könyve címû musicalt vagy például az Agatha Christie Tíz kicsi néger címû krimijébõl készült színpadi adaptációt mûvészileg és technikailag is "komplett színházi élményként" tudták átadni a nézõknek - említett példákat Besenczi Árpád.     

Beszélt arról is, hogy mûsoron voltak komolyabb, gondolatébresztõ darabok is. Sikerrel mutatták be Az ötödik pecsét címû színmûvet és a Molnár Ferenc mûvébõl készült Liliomot is.     

Besenczi Árpád szerint a következõ évadban is a népszínházi modellt követik, és igyekeznek minden igénynek megfelelni.     

A 2017/2018-as évadban nyolc nagyszínpadi elõadást és egy stúdiószínházi darabot mutat be Hevesi Sándor Színház. A produkciók közt lesz kortárs és klasszikus darab, családi vígjáték és bemutatnak két musicalt is.     

A nagyszínpadi elõadások sorát Ray Cooney Család ellen nincs orvosság címû vígjátéka nyitja. Az évad a nagysikerû Webber-musicallel folytatódik, az Evita címû produkciót Böhm György állítja színpadra. 2018-ban tûzik mûsorra Székely János Caligula helytartója címû színmûvét Sztarenki Pál rendezésében. Márciusban Arthur Miller Az ügynök halála címû drámáját mutatják be Lukáts Andor rendezésében, az elõadás Ecsedi Erzsébet és Farkas Ignác jutalomjátéka lesz. Az évadot zenés darab zárja, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról címû musicalt áprilisban láthatja a közönség.     

A mûsortervben ifjúsági elõadások is szerepelnek. Szeptemberben Karinthy Frigyes Tanár úr kérem címû mûvét mutatják be Szakonyi Károly átiratában. Novemberben lesz a Szent Péter esernyõje címû vígjáték premierje.     

A stúdiószínházban Müller Péter Akutagava Rjúnoszuke elbeszélése nyomán írt, A vihar kapujában címû drámát Gergye Krisztián rendezésében január 26-án mutatják be.

MTI - Kanizsa2017-06-02 19:18:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül