Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760283    
Honlapkeszites

3. Kanizsai Pünkösdölõ

Immáron harmadik alkalommal rendezik meg június 4-én, vasárnap – a Szentlélek kiáradásának napja alkalmából – a Kanizsai Pünkösdölõt a város szívében. A keresztény ünnephez kapcsolódó, kora délutántól egészen késõ estig tartó eseményen számos mûvészeti csoport elõadásával várják majd az érdeklõdõket.


A hagyományokhoz hûen idén is az Erzsébet téren kezdõdik a program: 15 órakor elsõként Dénes Sándor polgármester úr a város vezetése nevében fogadja a pünkösdi köszöntõket, majd a menet a Jézus Szíve Plébánia elé vonul. Itt Szûcs Imre plébános áldja meg az egyházközség nevében a résztvevõket.

A pünkösdi menet ezután a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ elé érkezik, ahol 16 órától helyi mûvészeti együttesek lépnek a színpadra: elsõként a Bojtár Népzenei Együttes és Vajda Margit, majd a Zalagyöngye Táncegyüttes a Bojtár Népzenei Együttes kíséretével. 17 órakor a Kanizsa Csillagai Együttes koncertjét tekinthetik meg az érdeklõdõk, 17.30-kor pedig a Fitos Dezsõ Társulat következik a Falusi színek címû mûsorával. A társulat 2013-ban Washingtonban nagy sikerrel bemutatott, A Magyar falu címû táncprodukciójának folytatása visszanyúl a tiszta forráshoz, azaz a Kárpát-medence kulturális sokszínûségéhez, melynek kimeríthetetlen folklórkincse változatos és színes világot elevenít meg.

A következõ mûsorszám 19 órai kezdettel Herczku Ágnes Bandázom címû koncertje lesz. A repertoárt adó lemez két hónapon át szerepelt a világ legrangosabb világzenei listáján, amely méltó elismerés a határokon túl élõ magyarok, valamint a környezõ nemzetek népzenéjét is bátran és hitelesen elõadó énekesnõnek és zenekarának.

Az est 20.30-tól utcabállal zárul a HSMK elõtti Széchenyi téren, ahol a talpalávalót a Fantázia Tánczenekar szolgáltatja.

Rossz idõ esetén a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ ad otthont a 3. Kanizsai Pünkösdölõnek, amelyre minden érdeklõdõt szeretettel várnak a rendezõk.

(x)2017-06-02 16:15:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül